23948sdkhjf

Internationalt Nato-dronecenter kan være på vej til Odense

Et nyt Nato-dronecenter kan være på vej i Odense.

Da det nye forsvarsforlig i sidste uge blev vedtaget, satte parterne penge af til at foretage indledende undersøgelser angående muligheden for at etablere et Nato-dronecenter under navnet Center of Excellence.

Det skriver TV 2 Fyn.

Nato har en række Centers of Excellence inden for en række konkrete funktionsområder, og i Odense er borgmester, Peter Rahbæk Juel, begejstret over muligheden for at få et sådant til byen. Han hæfter sig ved de kompetencer på droneområdet, som byen og kommunen gennem flere år har opbygget i HC Andersen-lufthavnen, der huser et stort drone-miljø.

Derfor er han ikke i tvivl om, at dronecentret skal ligge i Odense.

- Det skal det, fordi vi har nogle helt fantastiske forudsætninger og faciliteter til at gøre det. Vi har en lufthavn, der er dedikeret til droner, vi har et universitet, der forsker og uddanner på droneområdet og er det bedste i verden inden for teknologien, og vi har et erhvervsliv, der gerne vil spille med. Der vil være arbejdspladser i det, og der vil være mulighed for at flere studerende kan forske i det, siger Peter Rahbæk Juel til TV 2 Fyn.

Det vides endnu ikke, hvornår et Nato Center of Excellence i Odense vil kunne blive til virkelighed, men Peter Rahbæk Juel understreger, at han vil "klø på med at få skubbet det i mål."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064