23948sdkhjf

Samsungs bundlinje faldt med 72 procent i 2023

Samsungs nettofortjeneste faldt med 72,2 procent i 2023 til et beløb svarende til 80 milliarder kroner

Samsung måtte i 2023 sluge en betydelig nedgang på bundlinjen som følge af en lavere efterspørgsel på det koreanske teknologiselskabs produkter.

Det viser selskabets regnskab natten til onsdag dansk tid.

Nettofortjenesten faldt med 72,2 procent til 15,5 billioner koreanske won - svarende til 80 milliarder kroner.

Desuden faldt omsætningen med omkring 14 procent til et beløb, der svarer til 1341 milliarder kroner.

Selskabet siger i en pressemeddelelse, at man forventer, at efterspørgslen efter selskabets smartphones og computere vil stige igen i 2024.

Imidlertid forudser det koreanske selskab en række mulige udfordringer i det kommende år, heriblandt mulige renteforhøjelser og geopolitiske problemer.

Først på menuen i det nye år ventes dog at være en vækst i efterspørgslen efter smartphones og computere med ny teknologi baseret på kunstig intelligens.

Samsung begyndte tidligere på måneden at sælge sin seneste smartphone af typen Galaxy, der er udstyret med kunstig intelligens.

Håbet er, at selskabet kan genvinde sin position som verdens bedst sælgende smartphone-producent fra Apple, der står bag iPhone.

En anden vigtig forretning for Samsung er salget af halvledere, som tidligere har stået for en stor del af selskabets vækst.

Markedet voksede under coronapandemien, i takt med at forbrugere verden over brugte flere og flere penge på både computere og smartphones, hvori halvledere er et altafgørende element.

Efter pandemien er efterspørgslen dog igen faldet. Men Samsung forventer, at væksten tiltager i det nye år.

- I takt med at markedet for halvledere vågner fra sin slumren, ventes Samsungs driftsresultat at blive forbedret i løbet af året, siger Gloria Tsuen, en analytiker ved finansvirksomheden Moody's, til nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063