23948sdkhjf

Stærk salgsvækst for danske robot-lokomotiver

UR og MIR har haft en salgsvækst i fjerde kvartal af 2023

Efter flere kvartaler med svag vækst har Universal Robots og MIR fået kraftig medvind i salget.

De to fynske robotkæmpers ejer, amerikanske Teradyne, meddeler, at salget i robotdivisionen i 4. kvartal er vokset med 50 procent i forhold til 3. kvartal. Set i forhold til 4 kvartal 2022 er fremgangen dog noget mindre - 17 procent.

Det fremgår af Teradynes kvartalsmeddelelse, som blev offentliggjort i nat. 

Universal Robots salg er steget med 21 procent i forhold til samme kvartal 2022, mens MIR's salg er uændret i forhold til det kvartal.

Salget i robotdivisionen nåede i kvartalet op på 129 mio. dollars, svarende til 886 mio. kr.

Universal Robots har tidligere givet et fingerpeg om, at der var godt gang i salget af den nye robotarm UR30. Det er en lille, kraftig robot, som kan bære op til 30 kilo, som er velegnet til maskinpasning og palletisering.

Det blev bekræftet på Teradynes investor-konference onsdag eftermiddag.

- Vi havde et meget stærkt salg af UR30, fortalte topchef Greg Smith.

Positive forventninger

Teradyne har også positive forventninger om fortsat vækst til de to danske robotfirmaers salg i 2024, fremgår det af kvartalsmeddelelsen.

- Inden for Robotics forventer vi konsistent kvartalsvis vækst drevet af nye produkter, nye applikationer og forbedringer i vores globale distributionskanaler, udtaler Teradynes CEO Greg Smith.

Han kunne på investorkonferencen også fortælle, at robotdivisionen har fået 50 nye forhandlere verden over, og divisionen samtidig har øget det direkte salg til store koncerner.

Teradyne tror, at der er mulighed for årlig vækst på 20-30 procent inden for robotdivisionen.

Alt i alt tegner det til, at der bliver god brug for de alle kvadratmeterne i MIR's og UR's nye hovedkvarter, som ventes at åbne sidst på foråret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078