23948sdkhjf

Radiometer er en milliardforretning

Den danske storkoncerns omsætning er vokset det dobbelte af, hvad markedet for deres produkter vokser.
2012 har været et godt år for den danske storkoncern inden for medicinsk udstyr, Radiometer. Det skriver Jyllands-Posten.

Den totale omsætning udgjorde sidste år 592 mio. dollars, hvilket svarer til ca. 3,6 mia. kr.

- Omsætningen er, renset for valutaudsving, vokset 10 pct., cirka det dobbelte af det, som markedet for vores produkter vokser. Så vi tager markedsandele fra de andre, siger koncernchef Peter Kürstein til Jyllands-Posten.

Succes i Kina
Efter et salg for ni år siden er Radiometer blevet en del af den amerikanske gigant Danaher. Men trods dette, og trods det faktum at det amerikanske marked er verdens største inden for medicinsk udstyr, så har Radiometer her måttet kæmpe en hård kamp for at vinde markedsandele.

Anderledes let går det i de nye vækstlande, de såkaldte emerging markets, fortæller Peter Kürstein.

- Emerging markets har været en sand fornøjelse, anført af Kina. Her investerer vi i en solid serviceorganisation og veltrænede sælgere. I Kina etablerede vi egen organisation i 2007, nu er vi 150, der arbejder og sælger gennem distributører i Kina, siger han til Jyllands-Posten.

Radiometer havde i 2012 en organisk vækst på 46 pct. i Kina med en omsætning på 31 mio. dollars, og koncernen forventer en endnu højere vækst i 2013.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08