23948sdkhjf

Amerikansk dronevirksomhed slår sig ned på Fyn

Den amerikanske dronevirksomhed Thunderstrike Aviation har etableret nye faciliteter i HCA Airport på Fyn.

Thunderstrike Aviation vil i forbindelse med deres ankomst til Fyn etablere testfaciliteter til selskabets droner i lufthavnen, og det vækker glæde i det nordfynske, at valget er faldet på HCA Airport.

- Vi ser Thunderstrike Aviation som en vigtigt tilføjelse til vores forretningsøkosystem. Det er ikke hver dag, et udenlandsk selskab etablerer sig selv i lufthavnen, så vi ser det som en blåstempling af vores faciliteter, udtaler Hans Okholm Vejrup, CEO for HCA Airport, i en pressemeddelelse fra lufthavnen.

Vil bygge nyt og producere i Danmark

Den danske del af Thunderstrike Aviation kommer Kim Kenlev til at stå i spidsen for. Trods gentagne forsøg har han ikke vendt tilbage på Electronic Supplys henvendelser, men i et interview med Fyens Stiftstidende fortæller direktøren, at virksomheden kommer til at bygge nye faciliteter i lufthavnen.

- Lufthavnen er heldigvis fyldt op, så vi er nødt til at bygge nyt, hvis vi skal være her, siger Kim Kenlev til avisen.

Det vil blandt andet indebære en hangar på 400 kvadratmeter og en kontorbygning på 150 kvadratmeter, skriver Fyens Stiftstidende.

Avisen skriver videre, at virksomhedens samlede aktiviteter løbende vil blive flyttet fra USA til Danmark, fordi selskabet især satser på det europæiske marked. Her lyder det videre, at de muligvis vil etablere produktion i Odense i løbet af 2025.

Kim Kenlev driver Thunderstrike Aviation sammen med den amerikanske stifter, David Schmidt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062