23948sdkhjf

Elektronikfirmaer bliver måske del af nyt ammunitionskonsortium

Afslørede en af personerne bag konsortiet Danammo navnene på yderligere syv medlemsvirksomheder i et LinkedIn-opslag i påsken?

Birn, Mekoprint og ES Stålindustri var nogle af de navne, der blev tagget, da Mads Lindberg, rådgiver for forsvarsindustrien, i weekenden slog et ellers tilforladeligt opslag op på LinkedIn. 

Men Mads Lindberg er også en del af personkredsen bag ammunitionskonsortiet Danammo, der indtil videre har holdt de fleste af navnene på de 14 danske medlemsvirksomheder tæt til kroppen.

Men nederst i opslaget, der slog fast at Danammo er klar til at producere ammunition i Danmark, var syv nye virksomheder tagget: Birn, ES Stålindustri, Ravnsgaard Metal, dronestyringsvirksomheden UXV Technologies, Mekoprint, transport- og logistikkoncernen DSV og rådgivningsvirksomheden COWI.

Mads Lindberg ønsker overfor Jern og Maskinindustrien hverken at be- eller afkræfte, at de syv virksomheder er en del af Danammo-konsortiet. I forvejen har Danammo løftet sløret for fire medlemmer: Multicut, Steel Products, HAI Horsens og researchcentret DAMRC.

16 virksomheder er klar

I alt 16 danske virksomheder, har meldt deres interesse for at producere ammunition i den nedlagte fabrik, som staten sidste år købte i Elling tæt på Frederikshavn. Det bekræfter Forsvarsministeriet til Børsen.

Derudover har Børsen fået aktindsigt i planerne for en kommende ammunitionsfabrik, der afslører de tre spor, som virksomhederne er blevet opfordret til at byde ind på: påfyldning af artillerigranater med en kaliber på 155 og 120 mm, produktion af ammunition af mindre kaliber og drift af et ammunitionslager.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093