23948sdkhjf

Joint-venture mellem satellit-operatører

Luxembourgske SES Global og franske Eutelsat slår pjalterne sammen i et joint-venture i stedet for at rivalisere. Det fælles selskab skal fokusere med satellit-baseret internetadgang til håndholdte mobile enheder og andre kommunikationsmuligheder i Europa.
SES Global og Eutelsat Communication har annonceret en fælles investering i den første europæiske infrastruktur for satellit-baseret kommunikation, der både omfatter video, radio og data til mobile enheder.

Dermed er der kommet nye boller på suppen i Europa, hvor de jordbaserede teknologier har været absolut dominerende. Tendenserne om satellit-baseret kommunikation er således så småt ved at finde vej over Atlanten fra USA til Europa.

Samarbejdet mellem de to tidligere rivaler betyder, at de deler de grundlæggende investeringer, der beløber sig til omkring 975 millioner kroner, ligesom de står sammen om de tekniske og markedsføringsmæssige omkostninger ved projektet, fremgår det af Wall Street Journal ifølge Computer World.

Hvis alt går efter planen, vil de nye satellit-baserede tjenester dække Frankrig, Tyskland, Polen, Spanien og England i begyndelsen af 2009.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094