23948sdkhjf

Kendt robot-professor bliver en del af robotvirksomhed

Adding Robotics, der så dagens lys i januar i år, har travlt, og virksomheden er i gang med at rekruttere specialister til rådgivningsopgaverne.

Her, knap fire måneder senere kan Adding Robotics nu byde en af dansk robotteknologis founding fathers velkommen ombord. Fra den 16. maj bliver professor Ole Madsen, Aalborg Universitet, nemlig tilknyttet robotvirksomheden.

Sammen med de øvrige medlemmer af Addings stab skal Ole Madsen øse ud af sin omfattende viden om cutting edge teknologi, for at styrke udbredelsen af robotter til arbejdspladser rundt om i landet.

En stor kapacitet

Ole Madsen ansættes i en halvtidsstilling, og han bevarer dermed sin forskningsmæssige tilknytning til det voksende robotmiljø på Aalborg Universitet.

- Needless to say: Ansættelsen af Ole Madsen er en stor styrkelse af Adding Robotics team, og vi er stolte af at byde ham velkommen. Ole Madsen er en stor kapacitet, og han har i den grad været med til at skabe fundamentet for det danske roboteventyr, der i en international målestok imponerer. I hele sin karriere har Ole Madsen analyseret og udvidet produktionsteknologiens genstandsfelt, og af samme årsag er han anerkendt vidt og bredt for sine evner til at sammenkoble virksomheders strategivisioner med udrulningen af innovativ cutting edge teknologi, siger Lasse Thomsen, CEO i Adding Robotics.

Enormt potentiale

Desuden fremhæver Lasse Thomsen Ole Madsens store netværk, som er skabt, siden han tilbage i slutningen af 1980’erne begyndte sin karriere på AUC (Aalborg Universitetscenter) med at fokusere på hvilke gevinster robotter kunne skabe på danske arbejdspladser.

- Der er et enormt potentiale for at accelerere udbredelsen af innovative automationsløsninger i både private og offentlige organisationer. I Danmark er vi gode til at tage ny teknologi til os, og samtidig har mulighederne for at drage fordel af teknologiske landvindinger aldrig været større: cloud, IoT, digital twins, AI, cobots, og så videre. Men det er forståeligt nok svært for mange at følge med i det nyeste inden for robotteknologi og digitalisering. Hvordan skal man vælge og vrage, når mulighederne er enorme? Derfor tøver mange, og vitale investeringer sættes på vågeblus, og dermed forpasses muligheder for at forbedre processer og procedurer, siger Ole Madsen.

Robotter skal være top of mind

Ifølge Ole Madsen er de internationale tendenser tydelige: Der bliver i stigende grad behov for fleksible automationsløsninger i de kommende år, som effektivt kan bidrage til at håndtere den stigende kompleksitet, som flere og flere virksomheder agerer i.

- Jeg ser det som min fornemste opgave at fremme tilgængeligheden og anvendeligheden. Derfor vil jeg gerne være en del af et dynamisk team, der med uvildige øjne uafhængigt og i klar tale kan rådgive om, hvordan private virksomheder og organisationer med digitalisering og robotteknologi som værktøj bedst styrker kapaciteten, øger fleksibiliteten og mest optimalt imødekommer de skærpede bæredygtighedskrav, der kommer flere og flere af fremadrettet, siger Ole Madsen.

- Min tilgang til robotteknologi handler om at koble vækstvisioner, forretningsforståelse og teknologi. Frem for at robotter ses som isolerede hjørneprojekter, hvor man hopper fra tue til tue, bør robotter i stedet være top of mind i enhver direktion og på ethvert bestyrelsesmøde – i såvel store som mindre virksomheder. Hvordan kan vi med digitalisering og robotter skabe og realisere en ambitiøs og langsigtet strategi? Den kobling: at understøtte beslutningstagere med et solidt grundlag har været drivkraft i hele mit virke, og derfor ser jeg Adding Robotics som en videreførelse af den grundmotivation, siger Ole Madsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047