23948sdkhjf

67 procent vækst i første kvartal

LED Ibond har startet regnskabsåret godt med større projekter. Indtjeningen er dog ikke fulgt med - endnu

Lysvirksomheden LED Ibond er kommet godt fra land i årets første kvartal, hvor virksomheden har vokset omsætningen med 67 procent til 1,5 millioner kroner, omend der stadig er negativ indtjening.

Ifølge virksomhedens CEO, Martin Løbel, skyldes omsætningsfremgangen de strategiske satsninger, som han tidligere overfor Electronic Supply har beskrevet.

- Kort fortalt handler det om, at vi har lanceret nogle nye produkter, som vi i starten af året er begyndt at se de første ordrer på, siger Martin Løbel med henvisning til nye LED-løsninger til drivhuse, som virksomheden lancerede i slutningen af 2023.

LED iBond International A/S
Regnskabsår 2024 Q1 2023 Q1
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 1,5 0,9
Bruttofortjeneste -0,2 -0,1
Resultat af primær drift -4,0 -4,2
Resultat før skat -3,9 -4,5
Periodens resultat -3,9 -4,5
Balancestatus 28,6 33,9
Egenkapital 9,4 13,4
Kilde: LED Ibond

Direktøren fortæller videre, at LED Ibond også begynder at se omsætning på forretningsområdet med solar-carporte. Her begynder der at falde større ordrer end tidligere.

- Projekterne bliver simpelthen større. I stedet for at levere til carporte med plads til 50 biler, så kan det være til 500 eller 1000. Så det er den medvind på cykelstien, vi har oplevet de seneste måneder, siger Martin Løbel.

Direktøren hæfter sig desuden ved, at dækningsgraden er vokset, hvorfor forventningen på sigt er, at indtjeningen vil følge med den voksende omsætning.

Etableret branche i udvikling

Martin Løbel fortæller videre, at der fortsat er en vis stagnering i markedet for vertikale landbrug, som LED Ibond tidligere har satset stort på. Men indenfor drivhuse er der et veletableret marked i udvikling, og det giver forretningsmuligheder, mener han.

- Inden for drivhuse er der en etableret branche, hvor der i større grad bliver brugt mere LED. Der er vi med på den opgradering af branchen, som er i gang, siger Martin Løbel.

Her ser han et potentiale fremadrettet. For ifølge Martin Løbel er der tendens til, at flere producenter agter at forlænge sæsonen for at drive landbrug i drivhuse.

- De begynder at overveje, om de via lys kan forlænge produktionen under vores himmelstrøg. Så der er takter til, at den teknologi, vi leverer, kan komme mere i spil, siger Martin Løbel.

LED Ibond har netop sikret sig en stor pose penge i en kapitalrejsning, som skal bruges til at understøtte virksomhedens videre vækst. Det kan du læse mere om senere på ugen i Electronic Supply.

Om LED Ibond

  • Lysvirksomhed stiftet i 2014.
  • Leverer LED-belysning til blandt andet indendørs landbrug, p-huse og carporte.
  • Har egen produktion i Farum.
  • Er ledet af direktør Martin Løbel og ejet af en række forskellige investorer med ejerandele på 5-33 procent.

Kilde: LED Ibond, CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078