23948sdkhjf

Fremgang og tilbagegang hos sjællandsk robotfirma

Shape Robotics lægger 84 procent til omsætningen i første kvartal

Shape Robotics er kommet godt fra land i 2024.

Edtech-virksomheden voksede i første kvartal omsætningen fra 19 til 35 millioner kroner, og det vækker glæde hos den nye CEO, Mark Abraham.

"Vi nåede vores mål i forhold til omsætning, men det, der begejstrer os mest, er, at væksten mestendels kom fra vores ikke-kerneprojekter," lyder det i ledelsesberetningen.

Her henviser Mark Abraham til, at en stor del af omsætningen i første kvartal er kommet fra Moldova, mens Shape Robotics' hovedmarked traditionelt har været i Rumænien.

Shape Robotics A/S
Regnskabsår 2024 Q1 2023 Q1
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 34,9 19,0
Resultat af primær drift -11,5 -3,5
Kvartalets resultat -14,0 -4,5
Balancestatus 283,3 116,4
Egenkapital 136,0 40,1
Kilde: Shape Robotics

Fald i indtjeningen men holder fast i forventninger

Men ikke alt er gået perfekt for Shape Robotics i starten af året, for driften er ikke helt fulgt med omsætningen. Således hedder driftsresultatet for Q1 -11,5 millioner kroner mod -3,5 millioner kroner i samme periode i fjor.

Det vækker dog ikke nogen større bekymring. I ledelsesberetningen lyder det, at indtjeningen var mindre grundet "specifikke udbud" og grundet lavere salg af Fable-robotten.

"Men vi er selvsikre i, at vores marginer vil blive forbedret fremover, eftersom vi gør store fremskridt i at konsolidere vores drift," lyder det.

Her er der blandt andet tale om de større ændringer i toppen af organisationen, hvor Mark Abraham er trådt til som CEO, den mangeårige CEO og CFO, André Fehrn, er stoppet, og der er indsat nye country managers i de lande, hvor Shape Robotics er til stede.

Således er Herlev-virksomheden fortsat fortrøstningsfuld i forhold til at nå de oprindelige 2024-forventninger, der lyder på en omsætning på 300 millioner kroner og et EBITDA på 25 millioner kroner.

Om Shape Robotics

  • Edtech-virksomhed stiftet i 2017.
  • Holder til i Herlev nær København.
  • Lancerede først deres Fable-robot, der kan bruges i undervisningssammenhænge, hvor elever selv bygger robotten og lærer om programmering.
  • Har sidenhen udviklet hele klasseværelser med Edtech, de såkaldte Steam-labs, der indeholder blandt andet Fable-robotter, VR-headsets og 3D-printere.

Kilde: Shape Robotics

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064