23948sdkhjf

Lysvirksomhed ser lys for enden af tunnelen

Lys-virksomheden LED Ibond har sikret en stor investering, og pengene skal bruges til at skalere produktionen til mere vækst

LED Ibond har fået penge i kassen.

LED-virksomheden fra Farum har netop sikret sig et stort millionbeløb i frisk kapital, som skal bruges til at styrke den videre drift, fortæller CEO Martin Løbel.

- Pilen peger i den rigtige retning. Man kan kalde det for lys for enden af tunnelen, siger lys-direktøren.

Han henviser til, at LED Ibond i seneste kvartal er begyndt at lande større og flere ordrer. Men for at kunne eksekvere på dem, skal produktionen være rustet til det.

- Vi arbejder blandt andet med at geare produktionen til at håndtere de volumener, vi kigger ind i, endnu mere effektivt, siger Martin Løbel.

LED Ibonds kapitalrejsning

  • Børsnoterede LED Ibond annoncerede i efteråret en kapitalrejsning med henblik på at rejse 10 millioner kroner.
  • De første 4,5 millioner kroner blev indløst i første omgang, mens de næste 5,5 millioner kroner var betinget af en række øvrige omstændigheder.
  • Første halvdel af det beløb - det vil sige 2,75 millioner kroner - er nu indfriet, efter LED Ibond har levet op til en række krav til "kommercielle, operationelle og tekniske" præstationer.

Kilde: LED Ibond

Skal kunne levere hurtigt

LED Ibond kommer fremover til at have en stor del af forretningen inden for drivhuse og parkering. For begge forretningsområder er der tale om kundetilpassede leverancer.

- Når man skal udrulle nyt udstyr i drivhuse, så skal det gå hurtigt, for at man ikke går glip af drift. Så der skal vi kunne levere. Det kan være tusindvis af lamper, hvor vi tidligere har været nede i ordrer på 10, 20, 30 eller 100 lamper, siger Martin Løbel.

- Og det samme gør sig gældende for parkering. Projekterne bliver større. Så der skal bare kunne produceres mere og produceres mere fleksibelt.

Udfordring at skalere produktion

Med den friske kapital i hånden - og muligvis mere på vej - er det nu Martin Løbels opgave at finde ud af, hvordan produktionskapaciteten og -fleksibiliteten kan oparbejdes. "En klassisk scale-up-øvelse" kalder han det.

- Det er en udfordring at skalere produktionen natten over, for det er en kombination af at gøre nogle ting anderledes og investere i nyt udstyr, siger Martin Løbel.

Han mener, at der af gode grunde kan være fordele forbundet med at investere i robotter, mens der samtidigt kan være faldgruber ved det.

- Når vi skal lave så meget, så kan det måske betale sig at købe robotter, fordi nogle ting skal gøre systematisk mange gange. Men samtidig skal man huske på, at hvis man vil have en fleksibel produktion, så kan det være sværere at automatisere, for hvad nu hvis et produkt skifter farve eller variant? Så skal maskinerne omstilles. Så det er et spørgsmål om, hvordan man gør det smartest, og hvordan man får mest ud af det rent økonomisk ved enten flere folk eller mere avanceret udstyr, lyder overvejelsen fra Martin Løbel.

Om LED Ibond

  • Lysvirksomhed stiftet i 2014.
  • Leverer LED-belysning til blandt andet indendørs landbrug, p-huse og carporte.
  • Har egen produktion i Farum.
  • Er ledet af direktør Martin Løbel og ejet af en række forskellige investorer med ejerandele på 5-33 procent.

Kilde: LED Ibond, CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062