23948sdkhjf

Efter opkøb: - Jeg troede, jeg vidste noget om lys

Lys-virksomheden Chromaviso har fået ny ejer. Han er knapt nok landet for bordenden, før han har iværksat en plan for at udvide virksomhedens forretningsområde

Lys-virksomheden Chromaviso har fået ny ejer, og nu skal der nye boller på suppen.

Den mangeårige iværksætter Anders Borring har købt virksomheden, der leverer belysningsløsninger til hospitaler og andre dele af sundhedsvæsenet.

- Jeg troede, jeg vidste noget om lys, men så kom jeg i kontakt med Chromaviso, siger Anders Borring, der gennem en årrække stod i front for LED-virksomheden Scangrip, som han ejede fra 1993 til 2021.

Evidens var afgørende

Chromaviso leverer døgnrytmelys, der på eksempelvis hospitaler kan forbedre nattepersonalets arbejdsforhold.

Ligeledes kan døgnrytmelyset bruges på plejehjem, hvor lyset har vist sig at have effekt på dementes velvære, opførsel og livskvalitet.

Det var blandt andet dét, der fik Anders Borring til at springe på.

- De har evidens for det, og det er derfor, jeg investerer. Man har målt og testet. Det er ikke bare varm luft, så det her ser jeg muligheder i, siger Anders Borring med henvisning til, at døgnrytmelyset fra Chromaviso har været både klinisk og praktisk testet ad flere omgange.

Potentiale i B2B-marked

Netop muligheder ser Anders Borring mange af.

For selvom Chromaviso har eksisteret siden 2006 og har leveret til sundhedssektoren i mange år, så ser den nye ejer og arbejdende bestyrelsesformand en forretning i at bringe teknologien i spil andre steder end blot i sundhedsvæsenet.

- Jeg ser et fantastisk potentiale i at udrulle det i B2B-markedet. Det kan bruges steder, hvor folk sidder og arbejder hver eneste dag, for det er beviseligt, at det skaber mindre sygefravær og gør folk mere effektive. Man kan gøre en masse ting for at lægge sit liv om ved for eksempel at motionere eller spise sundere, men her skal man bare passe sit arbejde, som man hele tiden har gjort, siger Anders Borring.

Agere eller reagere?

Anders Borring understreger dog, at det nye B2B-sats ikke kommer til at betyde en nedprioritering af de hidtidige forretningsområder.

Men udvidelsen af forretningen skal ses i lyset af, at sundhedsvæsenet til tider kan være tungt at danse med.

- Det kan være lidt komplekst, når man skal levere til sygehusene. Der kan være forsinkelser på byggerier og renoveringer, og det er et marked, der er baseret meget på bevillinger, som kommer og går. Så det er et marked, hvor man mere reagerer end agerer, siger Anders Borring.

For at komme i mål med de store planer har Anders Borring hyret en gammel kending til CEO-posten, og så vil han lægge kræfter i redesign af produktet samt tage hul på en offensiv salgsstrategi. Alt det kan du læse mere om i næste uge på Electronic Supply.

Om Chromaviso

  • Stiftet i 2006 af Anders Kryger og Claus Puggaard.
  • Holder til i Aarhus.
  • Leverer døgnrytmelys til hospitaler, plejehjem og andre dele af sundhedsvæsenet.
  • Opkøbt af Anders Borring i 2024 med henblik på at udvide konceptet til B2B-markedet.

Kilde: Chromaviso, Anders Borring

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079