23948sdkhjf

Hemmeligt direktør-exit: Nogen skulle jo træffe beslutningen

Morten Brandborg forlod Green Instruments i marts. Nu fortæller han om sit exit

Der er fuglefløjt i baggrunden, da Morten Brandborg tager telefonen.

Han er ikke længere direktør i Green Instruments i Brønderslev og har tid til at nyde det gode vejr, fortæller han.

Hans og virksomhedens veje skiltes tilbage i slutningen af marts, men først torsdag aften skrev han opslaget med nyheden på sin Linkedin-profil.

- Jeg er ked af, at jeg ikke skal fortsætte. Jeg synes, vi havde nogle gode planer for fremtiden, siger Morten Brandborg fredag formiddag til Electronic Supplys søstermedie Søfart.

- Men sådan er det. Den nye ejer vil noget andet, og det kunne vi ikke blive enige om. De har betalt for virksomheden, de ejer og bestemmer. Så må jeg trække stikket, siger han.

Produkterne og kunderne er det samme. Jeg tror ikke, at de har mærket en forandring i forbindelse med ejerskifte. Det var på de interne linjer, at tingene ændrede sig Morten Brandborg, fhv. CEO i Green Instruments

Beslutningen er taget i fællesskab, siger han. Så fælles, som sådan noget kan foregå.

- Der er taget en beslutning på baggrund af, at begge parter ikke er enige i, hvordan tingene skal køres. Når jeg ikke er enig, så siger jeg det. Og når de ikke er enige i mit synspunkt, så står vi jo der. Så handler det om, hvem der siger det højt først, siger han.

"Open for business"

Morten Brandborg er blevet fritstillet fra virksomheden og er efter eget udsagn nu klar til at tage nye udfordringer op.

Han har siden marts, hvor beslutningen blev truffet, taget sig tiden til at fordøje det faktum, at han ikke skal være i Green Instruments længere.

- Jeg har haft tid til at tænke mig om. Jeg har ligesom trukket Green Instruments af mig, og nu er jeg åben for nye input. I'm open for business, griner han. 

Jeg er ked af, at jeg ikke skal fortsætte. Jeg synes, vi havde nogle gode planer for fremtiden Morten Brandborg, fhv. Green Instruments

- Jeg meldte det ud i går (torsdag 23. maj, red.), fordi nu var jeg klar til at melde det ud. Det er sunket ind, siger han. 

Opkøb og interne linjer

For lidt over seks måneder siden blev Green Instruments købt af industrikæmpen Lifco, der dermed stod med nøglen til virksomhedens fremtid.

Lifco er et konglomerat, der opkøber virksomheder for at drive og udvikle dem. Der er dermed ikke tale om en konkurrencevirksomhed inden for samme segment, der ville tage Green Instruments produkter og kunder ind under svenske vinger.

Derfor blev meldingen også, at intet ville ændre sig, selvom ejerskabet blev svensk: navnet på facaden i Brønderslev ville være det samme; ledelsen ville stå for den daglige drift, og alle 75 medarbejdere ville fortsætte.

Sådan blev også udadtil.

- Produkterne og kunderne er det samme. Jeg tror ikke, at de har mærket en forandring i forbindelse med ejerskifte. Det var på de interne linjer, at tingene ændrede sig, siger han. 

Morten Brandborg havde det som bunden opgave i sin rolle som CEO at finde en ny ejer til Green Instrument i en fart.

Derfor var det også Green Instruments selv, der ønskede at gå i gang med salgsproces, fortalte Morten Brandborg til Søfart, da salget til Lifco blev offentliggjort.

- Vores egen ejerkreds har drevet virksomheden langt og har efterhånden en voksen dåbsattest, så det var et naturligt tidspunkt at kigge os om efter dem, der skal tage Green Instruments til næste niveau, sagde Morten Brandborg tilbage i november 2023.

Grønt som konkurrenceparameter

Morten Brandborg tiltrådte som direktør i september 2021 og kom fra et job som sales manager i Wärtsila. Nu kan han gøre status over knap tre år i Brønderslev-virksomheden.

Green Instruments udvikler og producerer målesystemer til scrubbere i skibes skorstene, der måler udledninger af svovl og andre partikler i vandet, der udvaskes. De udvikler desuden måleteknologier til detektering af røggasudslip, olietåger og iltmængder i motorrum og produktionsmiljøer.

- Det har været super godt og lærerigt. Der er virkelig mange fine mennesker, og det er virkelig spændende virksomhed. Jeg tror rigtig meget på produkterne, og jeg tror, at der kommer mere af den slags i branchen, siger han.

Det er også for branchens eget bedste. Jeg vil vove den påstand, at vi på vores breddegrader har de bedste og grønneste skib. Hvorfor ikke bruge det som konkurrenceparameter Morten Brandborg, fhv. CEO i Green Instruments

- Det med, at man kan måle, dokumentere og validere de grønne tiltag, man gør sig. Det tror jeg på. Det bliver konkret, hvad man som virksomhed bidrager med, siger Morten Brandborg.

Og branchen halter bagefter med dokumentationen af udslip og optimeringer på området, mener Morten Brandborg.

- Kraftværkerne har dokumenteret deres udledning i 40 år. Rederierne ved nærmest ikke en gang selv, hvad de lukker ud. Jeg tror på, at de bliver tvunget til at dokumentere alt det, de lukker ud, siger han.

- Det er også for branchens eget bedste. Jeg vil vove den påstand, at vi på vores breddegrader har de bedste og grønneste skib. Hvorfor ikke bruge det som konkurrenceparameter, spørger han retorisk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063