23948sdkhjf

OEM-kunder svigter: "Betydelig tilbagegang"

Opdateret 11:12 med udtalelse fra André Sloth Eriksen.

Asetek sløjfer de oprindelige forventninger til 2024.

Det sker, efter en række af Aalborg-virksomhedens største OEM-kunder har skruet ned for indkøbet af væskekøling, der fortsat er Aseteks største forretningsområde. Det går ud over både top og bund.

"Dette vil resultere i en betydeligt tilbagegang i omsætning og indtjening for 2024 sammenlignet med forventningerne, der blev udmeldt 8. marts 2024," lyder det i en selskabsmeddelelse fra Asetek.

De oprindelige forventninger til regnskabsåret, som altså nu er blevet droppet, lød på en omsætningsvækst på -5 til 5 procent og en vækst i EBITDA-marginen på 12-17 procent.

Det har tidligere været meldt ud, at Asetek forventede en opblomstring i salget i andet halvår. Det er stadig forventningen, men det bliver ikke i samme grad som håbet.

- Jeg har stadig ikke det fulde overblik, men det ser stadig ud til, der kommer en stigning i andet halvår, den bliver bare ikke så kraftig, som vi havde håbet, siger CEO og stifter, André Sloth Eriksen.

Asetek har endnu ikke meldt ny guidance for 2024 ud, men den nordjyske virksomhed meddeler, at forventningerne til det andet forretningsben, SimSports, forbliver som hidtil, hvor Asetek forventer en omsætningsvækst på 40 til 60 procent.

I forbindelse med udmeldingen er Aseteks aktie faldet 36 procent i værdi onsdag formiddag.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.046