23948sdkhjf

Pensionskasse køber bid af Terma for milliardbeløb

Pensionskasse investerer i Danmarks største forsvarsvirksomhed, Terma, og indtræder i bestyrelsen. Den nye kapital skal virksomheden blandt andet bruge i forbindelse med en ny vækststrategi

Danmarks største forsvarsvirksomhed og en af de førende højteknologiske virksomheder får for første gang delt ejerskab. Det sker, når ATP Langsigtet Dansk Kapital indtræder som minoritetsejer i Terma. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Dermed investerer ATP i en succesfuld dansk virksomhed, der i dag beskæftiger over 1.700 medarbejdere – hvoraf hovedparten arbejder på de to store produktionsfaciliteter i Lystrup og Grenaa.

Investeringen er et vigtigt skridt på vejen til vækst i den danske forsvarsindustri, lyder det fra Terma:

- Der er et stort behov for, at dansk forsvarsindustri kan levere nye teknologier og mere udstyr. Vi skal kunne mere selv. Det behov er blevet udtrykt af regeringen, EU-Kommissionen og mange andre. Derfor har vi fra Termas side lanceret en ambitiøs vækststrategi, hvor vi over de næste tre år vil fordoble vores omsætning. Det kræver naturligvis kapital og et solidt og langsigtet ejerskab, der vil være med på vækstrejsen, og det er vi utroligt glade for, at ATP vil, udtaler Carsten Dilling, bestyrelsesformand i Terma.

Vækstvirksomhed der skaber danske arbejdspladser

For ATP sker investeringen i Terma som led i ambitionen om at sikre danskernes pensionsopsparing solide og langsigtede afkast. Investeringen foretages gennem ATP Langsigtet Dansk Kapital og består af et etcifret milliardbeløb i form af egenkapitalinvestering og en lånefacilitet.

- Terma passer rigtig godt til det, ATP gerne vil med Langsigtet Dansk Kapital. Det er en unoteret, dansk virksomhed med et tydeligt globalt potentiale – og her kan vi som en langsigtet investor agere sparringspartner på den kommende del af vækstrejsen, siger Mikkel Svenstrup, investeringsdirektør i ATP, og tilføjer:

- ATP ser i Terma både muligheden for at skabe et attraktivt afkast til vores medlemmer og investere i en vækstvirksomhed, der skaber nye danske arbejdspladser. Udover at være en investering med potentiale yder ATP med kapitaltilførslen et vigtigt bidrag i en tid præget af sikkerhedspolitisk ustabilitet.

Investeringen er den tredje enkeltstående investering for ATP Langsigtet Dansk Kapital.

Kapital til opkøb

Som en del af Termas ambitiøse vækststrategi, med mål om en fordobling af omsætningen på tre år, er der aktuelle planer om at gennemføre flere opkøb:

- Terma er en vigtig partner for Danmarks forsvar og vores allierede. Vi skal levere den teknologi, som skal forsvare Danmark og Europa i fremtiden. Den opgave står vi allerede stærkt positioneret til at løfte, og med ATP’s investering vil vi få yderligere kapital til at styrke vores position på et globalt marked i vækst, udtaler Carsten Dilling.

Terma har hidtil været 100 procent ejet af Thomas B. Thriges Fond, som fortsat vil være majoritetsejer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047