23948sdkhjf

430 nye medarbejdere: NKT køber kabelproducent

I takt med at elektrificeringen af samfundet accelererer, stiger elproduktionen og forbruget. Opgradering af Europas aldrende elnet og tilslutning af et stigende antal projekter inden for vedvarende energi driver en stigende efterspørgsel efter mellem- og højspændingskabler.

For at imødekomme den stigende efterspørgsel har NKT købt den portugisiske kabelproducent Solidal.

- Solidal er et stærkt strategisk match med hensyn til kapacitet og kompetence, hvilket styrker NKT’s position i at betjene kunderne med komplette kabelløsninger, især den stigende efterspørgsel efter mellem- og højspændingskabler på op til 225 kV, siger Claes Westerlind, administrerende direktør i NKT, i en pressemeddelelse.

- Med mere end 50 år i branchen komplementerer Solidal den konkurrencedygtige portefølje fra NKT’s eksisterende fabrikker i Asnæs, Velke Mezirici og Köln, der har fokus på at levere et fuldt ud dækkende sortimentet af kabler til elnettet, fortsætter han.

Tilføjelsen af en etableret produktion i Sydeuropa vil styrke NKT’s geografiske tilstedeværelse og rækkevidde på udvalgte nøglemarkeder. Med Solidals stærke fodfæste i Frankrig, Storbritannien, Irland, Spanien og Portugal udvider NKT sin forretning til nye markeder og styrker sin eksisterende tilstedeværelse på andre.

I 2023 havde Solidal en omsætning (i markedspriser) på cirka 1,1 mia. kr. og genererede et ebitda på cirka 150 mio. kr. Virksomheden har 430 medarbejdere og har til huse 50 km nord for Porto.

NKT har købt Solidal for en samlet værdi (enterprise value) på 1,432 mia. kr. Som en del af købet vil NKT investere yderligere 370 mio. kr. i at udvide mellem- og højspændingskapaciteten på den eksisterende lokation. Den nye produktionskapacitet forventes at være operationel i 2027.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109