23948sdkhjf

Danske elektronikvirksomheder fører på etisk politik

Danske virksomheder indfører etisk politik som aldrig før. For fire år siden havde kun 12 pct. af de danske virksomheder indført en etisk politik. I dag er det tal fordoblet, og det er især elektronikvirksomhederne, der bidrager til den store vækst.
Jyllandsposten har i samarbejde med Rambøll Management lavet en halvårlig Eksportbarometerundersøgelse, der denne gang har sat fokus på etisk politik.

Der er en klar tendens til at virksomhederne i højere grad indfører en etisk politik, da de er blevet meget bevidste om at stille krav til eksempelvis udenlandske samarbejdspartnere, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

Udbredelsen af de formelle etiske politikker er allerstørst blandt it- og elektronikvirksomheder, hvor 46 pct. i dag har en etisk politik. Den høje andel hænger sammen med, at it- og elektronikvirksomhederne benytter fjernøstlige producenter i væsentlig større omfang end andre brancher gør.

Det er fælles for de danske etiske politikker, at de stiller større krav til udenlandske samarbejdspartnere, end lovgivningen i partnerens land gør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08