23948sdkhjf

Nyt 3D-program til stanse- og klippevirksomheder

Solid Design House har fået forhandlingen af programmet Logopress3. Det er et avanceret men samtidig meget brugervenligt program til udvikling af stanse og klippeværktøjer. Programmet er fuldt integreret med SolidWorks.
Det franske softwarehus Logopress har i næsten 20 år udviklet programmer beregnet på udvikling af værktøjer til stanse- og klippeindustrien. Op til 2002 var det 2D-programmer, men det blev besluttet at udvikle et avanceret 3D-program fuldt integreret i SolidWorks. Programmet kom i første version i 2003, og nu er version 4 på gaden.

Logopress3 anvendes af et stort antal stanse- og klippevirksomheder verden over og er især udbredt inden for bilindustrien.

Let at folde ud
Programmet gør det ekstremt let at lave pladeudfoldning af en model fra SolidWorks - eller for den sags skyld importerede modeller - uden særlige forberedelser. Bukkeanalyser sker automatisk, og det er muligt meget let at redigere i modellen, så man kan skifte mellem fuld eller delvis udbukning og man kan med særlige værktøjer desuden styre knudeplader (gussets) og flanger.

Det er også muligt at flade importerede 3D modeller ud. Her udfører systemet automatisk søgning efter bukninger. Desuden har systemet indbygget værktøjer til styring af materialetykkelse, og et værktøj, der kan styre tilladelser til bukning. Dette værktøj kan tilpasses til de aktuelle behov.

Det er også muligt at vælge både stansecentrum og -retning og systemet rummer en database over materialer, som kan tilpasses efter behov.

Strimler i 3D
Logopress Strip Layout Module gør det muligt hurtigt at lave 3D solid modeling af ”strimler” (strips). Det arbejder sammen med Microsoft Excel og styres med klip-og-klister funktioner. Strip Layout Module rummer desuden værktøjer til styring af flere parter og optimering af nesting-layout samt informationer om materialeforbrug.

Logopress3 er forsynet med en et kraftfuldt modul kaldet Tool Structure Assistant, som gør det muligt hurtigt at modellere stanseværktøjer ved at indsætte komponent- og sub-assembly features i formen. Modulet rummer også et bibliotek over standardkomponenter. Alle funktioner kan tilpasses til en virksomhed særlige behov. Det gælder eksempelvis plates- og die set-funktioner.

Automatisk styring af sammenføjninger og huller
Styring af sammenføjninger foregår automatisk, og det samme gør skabelsen af huller. Punch Mounting er et værktøj til at styre skæring og stansning af alle huller i alle plader på én gang. Systemet lagrer præferencer så en mount-operation bliver endnu lettere at håndtere efterfølgende. Det genkender også automatisk pladetyper.

En særlig feature kaldet Hole Chart sparer megen tid ved dimensionering af huller. På det samme chart kan rummes både forside- og bagside-huller, og værktøjet giver automatisk en meget detaljeret beskrivelse af alle huller inklusive X og Y koordinater for placering og hvilken standardkomponent, der passer til hullet.

Kilde: Solid Design House A/S / www.sdh.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079