23948sdkhjf

Midtjysk højteknologi er grundlag i ny babyalarm

Develco har stået for produktudviklingen i den netop lancerede højteknologiske babyalarm, Nabby, der er med til at sætte helt nye normer for fremtidens elektroniske forbrugerprodukter.
Midtjysk højteknologi er grundlag i ny babyalarm

Develco har stået for produktudviklingen i den netop lancerede højteknologiske babyalarm, Nabby, der er med til at sætte helt nye normer for fremtidens elektroniske forbrugerprodukter.

At danske medarbejdere både kan og vil skabe innovative produkter er markedets nyeste babyalarm et godt eksempel på. Produktet er udviklet af Develco, der har base i Århus, og det er altså danske ingeniører, der står bag det nye produkt, hvis markedsmæssige succes er baseret på en højteknologisk platform.

Babyalarmen har en markant længere levetid end andre produkter på markedet samt verdens laveste gennemsnitsstråling. Develco har stor erfaring i udvikling af low-power hardware og embedded software til trådløs kommunikation, og dette kombineret med tæt samarbejde med Nabbys design-og markedsekspertise udgør fundamentet for produktet.

- Vi har gennem hele processen haft fokus på at skabe et kvalitetsprodukt, der er fuldt dokumenteret for kunden, og som er nemt at bruge for slutbrugeren. Den intelligente babyalarm kommunikerer kun, når der er behov for det. Dette mindsker elektromagnetisk stråling og giver lang batterilevetid, udtaler Erik Refsgaard, projektleder i Develco. En af bagmændene bag Nabby, Alex Dagil, fortæller endvidere:

- Det var vigtigt for os at skabe et produkt, hvis lydkvalitet og rækkevide er væsentligt bedre end andre på markedet. Samtidig skulle det være brugervenligt og robust, og den opgave har de danske ingeniører hos Develco hjulpet os med på kompetent vis.

Kun én enhed
Babyalarmen kommunikerer via Bluetooth og er anderledes end konkurrenternes produkter ved kun at have én enhed. Den anden ende udgøres af brugeres smartphone - hvad enten den er baseret på Android eller Apple. For hvorfor slæbe rundt på unødige apparater, når man allerede har de fornødne ved hånden?

Udnyttelsen af brugerens smartphone giver mange andre fordele såsom brug af vibration, enkel download af app og navngivning af babyalarm. Herudover kan man få alarmering ved for høj/lav temperatur i barnevognen og ved lavt batteri samt se statistik på babyens søvn. Telefonen giver også besked, hvis den kommer for langt væk fra babyalarmen.

Med det formål at opnå tilstrækkelig god lydkvalitet på de to forskellige platforme, Apple iOS og Android, har det været nødvendigt at kode lyden i babyalarmen. Således udnyttes båndbredden for lydoverførsel optimalt.

Behovet for stor datakraft til sampling og kodning af lyden og samtidig optimering af batteriforbruget har stillet store krav til designet af den embeddede software i babyalarmen. Optimal funktionalitet til såvel Apple- som Android-telefoner sikres ved, at babyalarmen selv finder ud af, hvad den er forbundet til. Herefter tilpasser systemet selv kommunikationsprotokoller, connect- og reconnect-scenarier dertil.

Produktet er først testet grundigt hos en brugergruppe af kritiske nybagte forældre. Babyalarmen er netop lanceret og har fået meget positive anmeldelser.

Develco har udviklet elektronik og embedded software i babyalarmen.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078