23948sdkhjf

3D-teknik sikrer høreapparater, der passer!

Hørehæmmede kan nu se frem til at få et høreapparat, der passer endnu bedre til deres egen øregang. Moderne elektronik supplerer nu den manuelle opmåling af øregangen, og det gør høreapparatet mere effektivt.
Teknologifirmaet Siemens har netop sendt et nyt måleudstyr på markedet. Det bruger tredimensionel scanning til at kortlægge ørets krinkelkroge, så der derefter kan opbygges et skræddersyet høreapparat, der sidder fuldstædig perfekt i øregangen.

Der støbes en model af hver øregang, og denne model scannes ved hjælp af mikro-lysstriber, der danner et præcist computerbillede af øregangen. Forsendelsen af de sårbare modeller mellem høreklinik og høreapparatproducent bliver dermed overflødig, for den nye type opmåling af øret ligger i en elektronisk fil, der blot sendes fra computer til computer.

Også fabrikantens fremstilling af det personlige høreapparat bliver mere præcis, fordi maskinerne kan arbejde direkte på grundlag af de data, som computerscanningen overfører direkte fra høreklinik til maskine.

Siemens er en af verdens største producenter af høreapparater og har arbejdet intenst på at anvende den nye 3D-teknik til at forbedre produkterne og brugernes komfort. Måleudstyret iScan er allerede på markedet og anvendes af en række høreklinikker.

Kilde: Siemens / http://www.siemens.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205