23948sdkhjf

Erhvervslivets temperatur er gået fra kold til lunken

Den seneste konjunkturindikator fra Danmarks Statistik viser positive takter for industrien. Men ifølge DI går det stadig for langsomt.
Industriens samlede konjunkturindikator er steget fra -2 i august til 6 i september. Stigende produktionsforventninger og faldende færdigvarelagre påvirker indikatoren positivt, mens et fald i ordrebeholdningen trækker en smule ned.

- De her tal er ganske enkelt godt nyt, men det er i den grad også tiltrængt, for fremgangen sker fra et lavt niveau. Selvom indikatoren er gået frem, så ligger den altså ikke på noget fantastisk højt niveau, beretter Mathias Secher, økonomisk konsulent i DI, til Electronic Supply.

Læs også: Stigende arbejdsomkostninger er dårlige nyheder

Mathias Secher mener, at tolkningen af dagens tal skal ses i lyset af, at konjunkturindikatorerne før krisen lå på værdier omkring 20. Konjunkturindikatoren for september udtrykker ganske vist fremgang, men ifølge Mathias Secher går det for langsomt. Han mener, at det interessante bliver at følge om industriens virksomheder kan opretholde de positive forventninger.

- Dagens (fredagens, red.) tal tager temperaturen på erhvervslivet, og den er gået fra kold til lunken, forklarer Mathias Secher.

Den sammensatte konjunkturindikator for industrien

Den sammensatte konjunkturindikator for industrien


På tværs af sektorerne er der udbredt positive forventninger til produktionen. Investeringsgodeindustrien skiller sig ud med de mest positive forventninger til produktionen, men samtidig negative forventninger til beskæftigelse og salgspriser som den eneste sektor.

Fremstilling af varige- og ikke-varige forbrugsgoder samt mellemvareproduktionen har alle positive forventninger til de tre indikatorer: produktion, beskæftigelse og salgspriser.


Kilde: Danmarks Statistik

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109