23948sdkhjf

Pinol, Unisensor og tidligere Giga-folk udvikler banebrydende el-motor

Pinol A/S, Unisensor A/S og de tidligere Giga-bosser fra konsulentgruppen 10i10 har udviklet en el-motor uden elektromagneter og med kun én enkelt bevægelig del. Et patenteret produkt med mange anvendelsesmuligheder.
Pinol A/S, Unisensor A/S og de tidligere Giga-bosser fra konsulentgruppen 10i10 har dannet selskabet UP10, hvor de i fællesskab har arbejdet på en ny opfindelse. Det er der nu kommet en patentanmeldt el-motor ud af, skriver Ingeniøren.

Opfindelsen er en unik piezoelektrisk motor, som kan monteres på et print med almindelig smt-teknik (Surface Mount Technology). I øvrigt kan den fabrikeres i mange størrelser og kan ligeledes stakkes, så der kommer flere på samme aksel. Den er særdeles velegnet til masseproduktion, hvilket kan gøres meget billigt.

UP-10-motoren er kombination af motor, gear og kobling, så der er tale om en motor med stor frihedsgrad i anvendelsen. Og i hvilke sammenhænge opfindelsen kommer til at gøre gavn vides endnu ikke. Virksomheden præsenterer den nye teknologi med henblik på at få input til anvendelsesmuligheder, skriver Ingeniøren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187