23948sdkhjf

ilochip A/S færdigudvikler integrated-lab-on-chip

ilochip A/S indgår udviklingskontrakt med Storbritanniens ledende forsvars elektronik virksomhed. Kontrakten dækker færdigudvikling af en 'integrated-lab-on-chip” til anvendelse bl.a i et beredskab mod biologisk krigsførelse og terror.
ilochip A/S har fået kontrakt på at færdigudvikle sit bio-chip baserede system med den britiske virksomhed SELEX Sensors and Airborne Systems Ltd (SELEX S&AS). Dette ”integrerede laboratorium på en chip” vil automatisk kunne udføre alle de komplekse processer der er nødvendige for at detektere sygdomsfremkaldende mikroorganismer, inklusive de der kan anvendes ved biologisk krigsførelse.

Det endelige mål for systemets udvikling er et lille bærbart instrument der vil muliggøre hurtig og pålidelig indfangning, detektion og identifikation af de luftbårne mikroorganismer.

- Dette program demonstrerer SELEX S&AS’ engagement i at udvikle nye sensor systemer gennem at investere i partnerskaber med ledende teknologi virksomheder, udtaler John Innes, Head of Capability for New Business, SELEX S&AS.

- For ilochip A/S betyder aftalen ikke blot at mulighederne for at færdig- og videreudvikle den generelle bio-chip platform forstærkes, men den giver også adgang til et meget vigtigt og vanskeligt tilgængeligt markedssegment, siger Jes Østergaard, som er adm. direktør for ilochip A/S.

Om Selex S&AS
SELEX S&AS er en af Europas ledende sensorløsningsvirksomheder og Storbritanniens største leverandør af elektroniske systemer til militære platforme i luften, på havet og på land. Med hovedkvarter i Basildon i England, beskæftiger SELEX S&AS 4.000 medarbejdere i England og Skotland. SELEX S&AS er ledende leverandør af integrerede sensor løsninger til overvågning, beskyttelse, sporing, målsøgning og billeddannelse.

Om ilochip A/S
ilochip A/S er en bioteknologisk – medikoteknisk virksomhed, der udvikler 'lab-on-chip” løsninger til detektion af især luftbårne mikroorganismer. Platformen vil, når den er færdigudviklet, kunne finde anvendelse i både forsvars-, fødevare-/veterinær sikkerheds - og human diagnostik - industrien. I laboratorier i Aalborg beskæftiger ilochip 8 medarbejdere, og virksomheden øger for tiden såvel sin medarbejderstab som sine aktiviteter.

Kilde: ilochip A/S / http://www.ilochip.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079