23948sdkhjf

GPV i dansk samarbejde omkring korrosion i elektronik

Danske virksomheder samarbejder med Danmarks Tekniske Universitet DTU i et forsøg på at løse problematikken med korrosion på mønsterkort.
DTU har etableret et samarbejde med flere danske virksomheder og forsker i problematikken med oxiderede mønsterkort.

- Vi oplever et større problem på grund af miniaturiseringen af elektronikken og at elekstronikken efterhånden anvendes overalt, siger Rajan Ambat, lektor ved DTU's Institut for Produktion og Ledning. Det skriver Evertiq.se.

Korrosion i elektronikken er beregnet til at koste ca. en milliard danske kroner om året i Danmark. I USA er problemet beregnet til at koste ca. 100 milliarder danske kroner, men problematikken har endnu ikke været oppe til diskussion i Europa.

- Vi anvender hele tiden mindre komponenter og elektronikken bliver stadig mere kompleks. Vi sælger vores produkter til hele verden og produkterne skal anvendes i fremmede miljøer, hvor der både kan være fugt og kemikalier, beretter Jørgen Landkildehus, som er chef for udviklingsafdelingen på Danfoss Drives.

Danfoss står ikke i dag med akutte problemer med korrosion i deres elektronik, men de er alligevel gået med i samarbejdet. Foruden Danfoss deltager sammen med Grundfos, Vestas og GPV i samarbejdet med DTU.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109