23948sdkhjf

Dantherm skuffer i 2006

Dantherm har haft et utilfredsstillende 2006. Alle forretningsområder skuffede.
Dantherms ledelse kommenterer årsregnskabet for 2006 som særdeles utilfredsstillende. Alle tre forretningssegmenter har klaret sig dårligere end ventet.

Omsætningen steg en smule fra 2.896 mio. kr. 2.958 mio. kr. i 2006, men driftsresultatet blev kun 10 mio. kr. mod 77 mio. kr. sidste år.

Årets resultat endte ud med et underskud på 5 mio. kr. mod et overskud året før på 61 mio. kr.

Inden for forretningssegmentet Produkter til luftbehandling er årsagen til den negative udvikling en lav afsætning og lave dækningsgrader i første halvår, stigende råvarepriser, en lav afsætning af produkter til forsvarssektoren samt øgede omkostninger til introduktion af nye produkter.

På området Komfortventilation er underskuddet i 2006 påvirket af blandt andet en omstrukturering af Glenco, som indebar ændringer i organisationen, kraftig reduktion af VVS-aktiviteterne og omlægning i anlægsafdelingen i Øst-Danmark.

Inden for forretningssegmentet Procesventilation er den negative udvikling i 2006 påvirket af en omstrukturering af aktiviteterne i Frankrig – en omstrukturering som blandt andet omfattede sammenlægning af to fabrikker og afskedigelse af en række medarbejdere. Desuden oplevede datterselskabet i USA nedgang i afsætningen, som bevirkede at de forventede resultater ikke blev opnået. Udviklingen på de øvrige markeder var tilfredsstillende.

Kilde: Årsrapport 2006 / http://www.dantherm.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078