23948sdkhjf

Risø-direktør i spidsen for Siemens-DTU samarbejde

Danmarks Tekniske Universitet indgik sidste år et strategisk partnerskab med den tyske virksomhed Siemens. Siemens og DTU styrker nu samarbejdet ved at sætte administrerende direktør Jørgen Kjems i spidsen for alliancen.
Der etableres en særlig task force på DTU, der skal fungere som matchmaker mellem de to parter. Formålet er at skabe forskningssamarbejde, der kan generere innovation og ny viden.

Jørgen Kjems, der har ledet Risø siden 1997, beklæder en række forskningspolitiske poster både herhjemme og i udlandet. Han har en meget bred indsigt i den tekniske forskning, og en dyb viden om især vindenergi, brændselsceller og anden energiforskning.

Perspektivrigt samarbejde
- Jeg ser det som en kæmpe mulighed for DTU, og det danske samfund, at vi får mulighed for at tappe ind i en så stor en koncern som Siemens. Det er til glæde for begge parter. Vi skal huske på, at Siemens forskningsbudget med sine ca. 40 mia. kr. er omkring tre gange så stort som det danske offentlige forskningsbudget. Det er selvfølgelig interessant for os, siger Jørgen Kjems.

- Fusionen med DTU og Risø er en kolossal styrke i den forbindelse, fordi vi på den måde får flere indgange til Siemens. Udfordringen bliver nu at få konsolideret organisationen og hurtigt få iværksat en række projekter. Vi er allerede i gang, og vi håber, at det kan blive en model for fremtidigt samarbejde med store globale virksomheder, tilføjer han.

Siemens partnerskab med DTU er den første af sin art uden for Tyskland. DTU indgår hvert år flere hundrede samarbejdsaftaler, men indgår kun alliancer på særlig perspektivrige faglige områder.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127