23948sdkhjf

ETK EMS: Dansk produktion er fortsat oplagt

Elektronikkoncernen kombinerer med succes produktion af elektronik i både Danmark og Thailand.
Aktivitetsniveauet i den danske elektronikbranche blomstrer på prototypestadie.

Sådan lyder den overordnede vurdering fra Torben Drejer, COO hos ETK EMS Skanderborg, da Electronic Supply beder ham stikke en finger i jorden på vegne af branchen.

Og det er glædeligt, for heller ikke i elektronikbranchen er det ideelt, hvis al produktionen rykker ud af landet.

- For at kunne håndtere produkterne, når det kommer i produktion, er det nok blevet endnu mere vigtigt, at der i Danmark fortsat er nogle spillere på markedet, som fastholder en fornuftig og middelstor størrelse på dansk grund – på trods af at også noget produktion flages ud af landet, siger Torben Drejer til Electronic Supply og fortsætter:

- Det må ikke ende med, at produktionsviden og kapacitet på vores hjemmemarked forsvinder, og kundernes mulighed for hurtig time-to-market og produkter med kompleks logistik forsvinder helt uden for landets grænser.

ETK EMS har selv haft succes med at kombinere produktion i Skanderborg og Frederikssund, samtidig med at koncernen omfatter Zoma Electronics’ tidligere fabrik i Thailand. Og Torben Drejer mener da heller ikke, at det er nogen umulig opgave at bevare store dele af produktionen på dansk jord. Kravet er bare, at andelen af løntungt arbejde skal nedbringes eller i det mindste holdes i ro.

- Hvis man som EMS’er kan fortsætte med at udvikle intelligent logistik uden ekstra brug af manuelle ressourcer, er produktion i Danmark fortsat en mere end oplagt og naturlig mulighed for mange kunder, fastslår Torben Drejer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125