23948sdkhjf

Danionics atter med røde tal

Regnskabet for første kvartal viser atter minus hos Danionics. Virksomheden måtte notere et underskud på 0,4 mio. kr. Ledelsen fastholder forventningerne til året som helhed.
Danionics fik i 1. kvartal som ventet et underskud på 0,4 mio. kr. mod et underskud på godt 0,6 mio. kr. i samme periode sidste år. Forbedringen skyldes dels, at selskabet ikke længere er belastet af udgifter til fabriks-ejendommen i Odense, som blev solgt sidste år og dels, at Danionics i år har haft renteindtægter på ca. 0,3 mio. kr. på en del af provenuet fra kapital-tilførslen i december. De likvide beholdninger udgjorde ved udgangen af kvartalet 28,3 mio. kr.

Det er hovedsageligt virksomhedens joint venture-aftaler i Danionics Asia, der påvirker regnskabet i negativ retning. I første kvartal har virksomheden leveret batterier i små mængder til otte kunder fra Taiwan, Kina, Korea og USA, og Danionics’ succes er afhængig af, at kundernes produkter slår igennem på markedet.

Fastholder forventninger
Ifølge ledelsens beretning er der dog flere interessante kunder i farvandet – fx har Danionics Asia lige vundet en ordre på 100.000 batterier til en ameri-kansk kunde, og der er angiveligt i alt kontakt til 21 potentielle kunder, som virksomheden har indledt en dialog med.

På grund af de relativt få ordrer i Asien ventes joint venturet ikke at gå i break-even, som det ellers var forventet. Danionics’ ledelse fastholder dog forventningerne til årets resultat, som ventes at blive et underskud på ca. 2-3 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064