23948sdkhjf

Mulig fejl i sikkerhedssystemet på Gripen-fly

I Sverige satser man på Gripen som fremtidens fly, men i sidste uge styrtede et af de højtprofilerede fly i Nordsverige. De svenske havarimyndigheder er i øjeblikket ved at undersøge sagen, og det frygtes, at styrtet skyldes en fejl i flyets sikkerhedssystem.
De svenske myndigheder arbejder med to teorier i jagten på årsagen til flystyrtet. Enten har piloten utilsigtet trykket på udløserknappen, eller også er der en brist i flyets sikkerhedssystem. Det skriver Ingeniøren mandag.

Uheldet kommer efter, at såvel den norske som den danske regering har givet positive udmeldinger om at investere i udviklingen af det svenske fly, men skal man tro blandt andet den norske statsminister, så skulle ordrerne ikke umiddelbart være i fare.

- Det er for tidligt at sige, hvad uheldet får af konsekvenser for Saab og Gripen International. Vi har ingen reaktioner fået, og alle som følger det her ved, at Gripens havarifrekvens er uhørt lav sammenlignet med andre fly. Gripen er stadig et af de mest stabile fly i verden, og det er vi trygge ved, at vores mulige kunder også ved, fortæller Peter Larsson til Ingeniøren.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064