23948sdkhjf

Hybridbatterier – fremtidens batterier

Hybridbatterier er en helt ny type batterier, der kan bruges over alt. Tidligere har man enten skulle vælge engangsbatterier eller genopladelige batterier alt efter, hvad de skulle bruges til.
Ulemperne ved engangsbatterierne er, at de selvsagt kun kan bruges en gang. De fungerer ikke altid så godt i digitalkameraer. De er en belastning for miljøet, og du skal som forbruger huske at aflevere dem til sikker og miljøforsvarlig skrotning.

Engangs- og genopladelige batterier
Fordelene ved engangsbatterierne er, at de er klar til brug, at de kan ligge lang tid i en skuffe og alligevel fungere, når du skal bruge dem. Ulemperne ved almindelige genopladelige batterier er, at de ikke er klar til brug, når du køber dem. Du skal lade dem op et par gange, inden de yder optimalt. Et andet problem ved dem er, at de forholdsvis hurtigt mister opladningen, selv om de bare ligger i en skuffe. Derfor kan de ikke oplades lang tid i forvejen, inden du skal bruge dem.

- Fordelen ved genopladelige batterier er, at du kan genoplade dem op til 1.000 gange, og at de derfor er en væsentlig mindre belastning for miljøet. Desuden er de rigtig gode til at levere meget strøm på kort tid i fx blitz og digitalkameraer, oplyser Lars Vadstrup Hansen fra Lakuda.

SANYO eneloop - det nye hybrid
I Japan har SANYO gennem længere tid undersøgt forbrugernes vaner omkring brug af både engangsbatterier og genopladelige batterier. Denne undersøgelse har resulteret i fremstilling af en ny type såkaldte hybridbatterier, SANYO eneloop, som har både engangsbatterierne og de genopladelige batteriers fordele. Den nye type af hybridbatterier er kendetegnet ved tre hovedpunkter.

1. De aflader meget langsomt ved længere tids opbevaring
2. Batterierne er klar til brug, når de købes.
3. Kan oplades igen og igen (1.000 gange)

Det betyder, at du for det første kan tage batteriet direkte ud af pakningen og tage det i brug - både til krævende apparater som digitalkameraer, blitz og legetøj samt til mindre krævende udstyr som fjernbetjeninger, trådløse mus, -keyboards og -telefoner. Samtidig sparer de nye hybridbatterier alt efter batteritype affaldsbyrden med op til 30 kg.

Så fremover behøver du kun et batteri, uanset dine batteribehov. Du behøver aldrig mere være nervøs for, at dine genopladelige hybridbatterier har tabt pusten, siden de blev opladet. For selv om hybridbatteriet har været ubrugt efter opladning, er der stadig 90 % energi tilbage efter 6 måneders opbevaring, efter 1 år er der 85%, og selv efter 2 år er der stadig 75%.

Kilde: Lakuda - http://www.batteribyen.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078