23948sdkhjf

Danmark ikke attraktivt for udenlandske forskere

De danske universiteter og industrivirksomheder retter en skarp kritik mod regeringens evne til at tiltrække udenlandske forskere til Danmark.
Sidste år fandt kun yderligere tre udenlandske ph.d.-forskere til Danmark på trods af den såkaldte forskerordning, hvor skattesatsen sættes til 25 % i de første tre år. Det er ifølge de danske universiteter og industrivirksomheder langt fra godt nok. De lægger op til en langt mere aggressiv rekrutterings-strategi samt en udvidelse af forskerordningen ud over de tre år. Det skriver Ingeniøren torsdag.

- Der kommer for få af de virkeligt dygtige forskere til Danmark. Samtidig ser vi en tendens til, at de højtuddannede forskere, som udvandrer, desværre netop er dem, hvis kompetencer, vi har mest brug for. Og det bliver ikke opvejet af en tilsvarende indvandring, udtaler Tine Roed, vicedirektør i Dansk Industri til Ingeniøren.

P.t. er 641 udenlandske forskere tilknyttet forskerordningen og danske ph.d.-programmer. Samtidig søger 130 danske forskere til udlandet hvert år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078