23948sdkhjf

Danchell: Krise er lig med udvikling

Elektronikproducenten investerede i krisen, og det profiterer virksomheden nu af.
En effektiviserings proces, der aldrig bliver færdig. Sådan karakterisere Danchell-direktør Thomas Hansen den udvikling, som virksomheden er inde i. I det seneste regnskabsår endte resultatet på 1,3 millioner kroner, hvilket er en forbedring på næsten 2,2 millioner. Resultatet blev skabt af en bruttofortjeneste, der faldt to millioner til godt ti millioner.

- Vi har set muligheder i krisen og eksekveret i tide ved at investere i maskiner og effektivisere, siger den administrerende direktør Thomas Hansen.

Mere end hurtige prototyper
Overskuddet er skabt, selvom virksomheden oplevede en kundekonkurs, hvor man mistede et stort millionbeløb. Ved tilgang af nye kunder og et omfattende optimeringsprojekt har Danchell vundet det tabte tilbage ved at effektivisere produktionen og administration i et omfattende leanprojekt. Og det har skabt resultater og gør virksomheden mere konkurrencedygtig.

- Over de sidste otte år har vi også investeret et tocifret millionbeløb i produktionen, siger Thomas Hansen og tilføjer, at virksomheden vil fortsætte med at investere.

- Elektronikproduktion er mere end hurtige prototyper, hvilket vi også laver mange af. Det er også teknologisk sparring med kunden, høj kvalitet, fuldt udbytte af teknologiens muligheder, der igen kræver teknologisk fokus og evne til at investere i den seneste og rigtige teknologi. Vores teknologiske niveau er attraktivt for mange kunder og er ofte et parameter, der gør, at kunderne vælger et samarbejde med Danchell, siger direktøren.

Fremtid i Danmark
I en branche med benhård konkurrence er det lykkedes for Danchell at blive kreditcertificeret med AAA. Det har virksomheden gjort, selvom man bibeholder en ren dansk produktion, og den daglige udfordring er at minimere forskellen på at producere i lavtlønsområder og Danmark.

- Vi flytter hele tiden grænser for, hvornår det kan betale sig at få produceret i Danmark, siger Thomas Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094