23948sdkhjf

Ortofon vil have bid af milliardmarked

Såkaldt ”wereable tech” kan blive en guldgrube for elektronikindustrien. Danske Ortofon er på vej med en prototype på et headset.
”Wereable tech” er elektronik, man kan tage på. Mest kendt er nok Google Glass, der er en brille med integreret computer, som søgemaskinegiganten er i gang med at udvikle. Men også virksomheder som Apple og Samsung satser på ”wereable tech”, og det forventes, at markedet vil vokse til op mod 30-50 mia. dollars i 2018. Det skriver Børsen.

En af de danske virksomheder, der har set en ide i teknologien, er Ortofon. Nakskov-virksomheden er mest kendt for sine pickups til dj’s og hifi-entusiaster, men har også haft leverancer til høreapparatindustrien. Og det er sidstnævnte, Ortofon nu vil udnytte til at få en del af ”wereable tech”-markedet.

P.t. er Ortofon i gang med at udvikle en prototype på et headset baseret på den såkaldte bone conductor-teknologi. Det betyder, at små vibrationer sender lyd ind i brugerens kranie og dermed ind i det indre øre. Der findes allerede flere lignende produkter på markedet, men Ortofon vil slå dem på kvaliteten.

- Jeg fik et headset sendt over forleden dag og testede det straks. Det er formentlig lavet i Asien og var skuffende i lydkvalitet. På den front ved jeg, at vores produkt kommer til at ligge klasser højere, siger Ortofons udviklingsdirektør Leif Johannsen til Børsen.

Endnu er det ikke afgjort, hvornår Ortofons headset kommer på gaden, eller om teknologien skal videresælges til nogle af de store spillere på elektronikmarkedet. Leif Johannsen har efter et besøg i Silicon Valley fået kontakter i både Sony og Apple, ligesom han også meget gerne vil i kontakt med Google.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094