23948sdkhjf

Siemens Wind Powers fremtidige vækst ligger i udlandet

Med 5.300 ansatte i Danmark har Siemens Wind Power i 2013 overhalet Vestas som den største arbejdsplads i den danske vindmølleindustri. Men fremover vil væksten primært ligge i udlandet.
Siden opkøbet af Bonus Energy i 2004 er det gået stærkt for Siemens Wind Power. Medarbejdertallet er steget fra 750 ansatte ved overtagelsen til 5.300 ansatte i dag. Og det gør Siemens Wind Power til den største arbejdsplads i den danske vindmølleindustri, foran konkurrenten Vestas, der har reduceret den danske medarbejderstab til omkring 4.000 ansatte. Det skriver Berlingske Business.

Men dermed er Siemens Wind Power også ved at have nået loftet for, hvor meget virksomheden kan vokse på dansk jord. Virksomhedens vækst kommer derfor fremover primært til at ligge i udlandet.

- Vi forventer globalt set at fortsætte vores vækst meget drevet af havvindmølleforretningen. Jeg håber, at vi kan fastholde og muligvis også udbygge vores arbejdspladser i Danmark, men den største vækst vil foregå uden for Danmark, siger direktør i Siemens Wind Power, Jan Kjærsgaard, til Berlingske Business.

Forsat markedsleder på havvind
Ifølge Siemens-direktøren er det virksomhedens strategi at fastholde sin position som markedsleder, når det handler om havvindmøller, som er mølleproducentens største vækstområde.

Havvind er i dag det største vækstområde i vindbranchen, men landvind fylder stadig mest målt på volumen. Og også hos Siemens Wind Power er landvind i dag en større forretning end havvindmøller og vil også i fremtiden være en vigtig forretning for mølleproducenten. Det skriver Berlingske Business.

Men selvom det går forrygende for Siemens Wind Power, og virksomheden i dag har flere ansatte i Danmark end konkurrenten Vestas, så er Vestas forsat større på globalt plan. Verden over har Vestas således 16.000 ansatte, mens Siemens Wind Power har 10.000.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095