23948sdkhjf

Danske virksomheder fordobler omsætning i udviklingslande

En række danske virksomheders datterselskaber i udviklingslandene har næsten fordoblet deres omsætning i de seneste seks år.
Dansk erhvervsliv har omkring 12.000 selskaber i udlandet. Hovedparten af dem er i Europa og USA, men en del er efterhånden også placeret i udviklingslande i Asien, Afrika og Latinamerika. Det har været en fornuftig forretningsstrategi, da en række af disse selskaber har formået næsten at fordoble deres omsætning i de seneste seks år.

Det viser et nyt IFU-indeks, der for første gang nogensinde på bagrund af indrapporterede regnskabstal har målt væksten i de danskejede selskaber, som IFU - Investeringsfonden for Udviklingslande - har investeret i.

IFU-indekset, der dækker perioden 2006 - 2012, viser ligeledes, at selskaberne i udviklingslandene bortset fra nulvækst i kriseåret 2009 har øget omsætningen hvert eneste år og dermed har klaret sig væsentligt bedre end danske industrivirksomheder, der kun lige har fået genskabt omsætningsniveauet fra før krisen. Selv de industrier i Danmark, der har haft den højeste vækst fra 2006 – 2011, har ikke samlet over perioden formået at vokse hurtigere end selskaberne i udviklingslandene.

Potentialet er stort
Den høje vækst i omsætningen i danske datterselskaber i udviklingslandene er i overensstemmelse med den generelle udvikling i den globale økonomi, hvor udviklingslandene siden årtusindskiftet har haft en markant højere økonomisk vækst end de traditionelle industrilande.

- Der er ingen tvivl om, at udviklingslandene både nu og i mange år frem vil være markeder med høj vækst og stigende efterspørgsel blandt andet på produkter og ydelser, som dansk erhvervsliv kan levere, siger Tommy Thomsen, administrerende direktør i IFU.

IFU-indeks 2006 -2012 er baseret på indrapporterede regnskabstal og beregninger fra Copenhagen Economics.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078