23948sdkhjf

Huawei vil skabe dansk uddannelsesprogram

Huawei samlede mandag over 150 politikere, erhvervsledere og journalister på D’Angleterre til et arrangement, hvor dansk vækst og innovation var i centrum.
Kinesiske Huawei satte mandag aften fokus på fremtidens innovation og vækst ved et velbesøgt arrangement på D’Angleterre. Ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser, Morten Østergaard, talte om teknologi, der skaber dansk vækst, Huaweis Europa-chef, Victor Wang, satte fokus på Huaweis kommende engagement og planer i Danmark, og Kinas ambassadør i Danmark, Liu Biwei, betonede vigtigheden af strategisk samarbejde mellem Kina og Danmark.

Morten Østergaard sagde i sin tale, at danskerne har meget at tilbyde udenlandske investorer med højt kvalificeret arbejdsstyrke og viden, og at Danmark med sin stærke og succesfulde ICT-industri og it-parate befolkning har potentiale til at indgå i et frugtbart samarbejde med Huawei.

I de kommende seks måneder vil Huawei skabe cirka 100 nye jobs i Danmark. De nye arbejdspladser i Huaweis danske organisation kommer i forlængelse af, at Huawei for nyligt har indgået en samarbejdsaftale med TDC om at levere udstyr og drive det landsdækkende 4G-mobilnetværk.

Vækst og innovation i samarbejde med studerende
I forbindelse med eventen løftede Huawei sløret for, hvordan virksomheden ønsker at bidrage aktivt til, at danske studerende kan udvikle deres viden og kompetencer inden for informations- og kommunikationsteknologi.

Under overskriften ”Skab muligheder gennem uddannelse” vil Huawei næste år udrulle uddannelses- og erfaringsprogrammet ”Telecom Seeds for the Future” for danske studerende. Programmet har Huawei allerede implementeret i andre europæiske lande heriblandt Tyskland, England og Frankrig.

- Vores ambition er at bidrage til den digitale agenda i Danmark, skabe værdi for den lokale ICT-industri og give studerende nye muligheder. Med vores forpligtelse på at udvikle fremtidens ICT-talenter, lancerer vi vores globale erfaringsprogram ”Telecom Seeds for the Future” her i Danmark. I samarbejde med de lokale universiteter vil vi de næste fem år tilbyde tre-ugers studieture til Huaweis hovedkvarter for ti ICT-studenter hvert år, sagde Victor Wang i sin tale.

Et af de konkrete tiltag, som programmet indeholder, er et udvekslingsophold i Kina, hvor de studerende introduceres til kinesisk kultur og Huaweis innovation og teknologi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096