23948sdkhjf

Nordjysk teknologi skal lette trafikken i Malmø

Malmø kommune anvender trådløs teknologi, der er udviklet af nordjyske Blip Systems til at indsamle trafikinformation og optimere trafikken.
Ved den populære havnefront i Malmø oplever byen store forsinkelser for bus- og biltrafikken på grund af en øget trafik af fodgængere og cyklister. Derfor opsætter den svenske by nu nye trafiksignaler og vil studere virkningen før, under og efter installation.

Med hjælp fra Blip Systems' svenske partner Peek Traffic har byen placeret Bluetooth og Wi-Fi sensorer til at måle effekten af de nye trafiksignaler. Med trafikdata indsamlet fra BlipTrack, som løsningen hedder, er kommunen i stand til at vurdere potentialet af vejnettet, finjustere signalering og forudsige, hvordan planlagt vejarbejde vil påvirke trafikafviklingen.

- Løsningen ser meget lovende ud, er stabil, og leverer de data, vi ønsker. Fremtiden vil give os et langt bedre overblik over, hvordan vi kan udnytte data på den bedst mulige måde, siger Johan Irvenå, trafikanalytiker ved Malmø Kommune.

- Vi har arbejdet med mange forskellige systemer til at indsamle trafikdata. Med henblik på at måle rejsetider, er det vores erfaring, at BlipTrack er en præcis og holdbar løsning til at understøtte behovet for vores kunder. Systemet er meget let at installere og kræver næsten ingen vedligeholdelse, hvilket reducerer omkostningerne betydeligt i forhold til konventionelle teknologier, siger Peyman Tavakoli, business area manager for Peek Traffic Sverige.

Sporer Bluetooth og WiFi
Løsningen, som Malmø har opsat, fungerer ved at placere små sensorer i vejnettet. Ved anonymt at spore Bluetooth og Wi-Fi-enheder, såsom mobiltelefoner, tablets og håndfrie installationer i biler, er det muligt at måle rejsetider og udregne gennemsnitsfart.

Evnen til at opnå oplysninger om trafikmængder i realtid giver vejmyndighederne mulighed for proaktivt at styre vejnettet til at minimere forsinkelser og overbelastning. Dette fører ikke kun til betydelige økonomiske fordele gennem reducerede rejsetider og brændstofforbrug, men også reduceret CO2-udledning og bedre luftkvalitet.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094