23948sdkhjf

DTU-forsker bag ny dataoverførsels-gennembrud

Toshio Morioka er manden bag DTU’s opsigtsvækkende forskning i optisk kommunikation, og han står nu bag et nyt gennembrud i sin forskning.
Sidste år lykkedes det Toshio Morioka og hans forskerteam at lave en dataoverførsel med en hastighed på 1 petabit/s. Hastighedsrekorden er der ikke rørt ved siden. Ved rekordforsøget blev transmissionen gennemført over en distance på 50 km, men nu er det lykkedes forskerne på DTU at transmittere data med en hastighed på 700 terabit/s over en afstand på mere end 1.500 km. Det skriver Version 2.

Selv om der umiddelbart er tale om en lavere hastighed, understreger Toshio Morioka, at der er tale om en væsentlig landvinding i forskningen, idet afstanden er meget vigtig i optiske kommunikationssystemer, og sættes hastigheden i forhold til afstanden, er der tale om ny verdensrekord.

DTU-forskeren ser da også store muligheder i udviklingen og forventer, at forskningen er klar til kommerciel udnyttelse i løbet af ganske få år.

- Det afhænger først og fremmest af teleoperatørerne, men teknologisk set vil det være muligt om fem år. Fiberen skal testes for modstandsdygtighed, og det tager som regel nogle år. Det indgår jo som en del af infrastrukturen, så den skal være pålidelig og have en levetid på omkring 20 år, siger Toshio Morioka til Version2.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094