23948sdkhjf

Topsøe får millioner til udvikling

Den Europæiske Investeringsbank støtter forskning og udvikling i den danske katalysatorvirksomhed Haldor Topsøe med et lån på 560 mio. kr.
De investeringer, som EIB-lånet støtter, vil fokusere på udviklingen af katalysatorer og procesteknologier til forskellige industrisektorer, blandt andet energi-, raffinaderi- og kemikalie-sektoren, med det formål at øge energieffektiviteten i industrielle fremstillingsprocesser.

Dette projekt vil desuden omfatte udviklingen af miljøapplikationer, som tager sigte på at reducere udledningen af forurenende stoffer i udstødningen fra køretøjer og røggasser fra industrielle aktiviteter (kraftværker, tung industri m.m.).

Sigter mod omsætning på 30 milliarder
Forskningen og udviklingen vil finde sted i perioden 2013-2016 på virksomhedens hovedsæde i Lyngby. Projektet skal fremme akkumuleringen og udbredelsen af viden inden for europæisk industri gennem Haldor Topsøes samarbejde med kunder, universiteter og forskningsinstitutter, videnskabelige faciliteter og kooperative forskningsprojekter og herved bidrage til at styrke den europæiske industriteknologis konkurrenceevne og førende position på markedet.

- I de kommende år vil Haldor Topsøe intensivere sin R&D-indsats som led i virksomhedens "30 i 25" vækststrategi, der udstikker retningen for, hvordan vi ønsker at opnå yderligere vækst - 30 mia. kr. i omsætning i 2025 - baseret på vores eksisterende styrker og R&D-potentiale. EIB-lånet understøtter disse bestræbelser, og derfor er vi særdeles glade for at underskrive aftalen idag, siger Peter Rønnest Andersen, chief financial officer i Haldor Topsøe.

- Vi glæder os over den aftale, vi har underskrevet med Haldor Topsøe, som vil betyde, at nye, forbedrede katalysatorer kan tages i anvendelse i industrien til gavn for miljøet og for samfundet. Med den EIB-finansiering, som nu er på plads, vil virksomheden kunne øge sin viden og ekspertise inden for energieffektive katalyseteknologier. Dette har særlig stor betydning for os, da et af EIB's mål er at øge den europæiske videnbaserede økonomis potentiale, siger EIB's næstformand, Jonathan Taylor.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093