23948sdkhjf

Fem forudsigelser om fremtidens teknologi

Kognitive klasseværelser, DNA som doktor og byer, som ’genkender’ sine borgere, når de færdes i den, er nogle af de trends, som IBM forventer at se slå igennem inden for en ganske kort årrække.
For ottende år i træk giver IBM sit bud på, hvordan teknologiske fremskridt ændrer den måde, vi lever og arbejder om fem år, The IBM 5 in 5.

En ny bølge af såkaldte kognitive systemer vil lære, ræsonnere og engagere med os mennesker på en langt mere naturlig og personlig måde, end vi hidtil har set, muliggjort af landvindinger inden for cloud computing, big data-analyse og læringsteknologier. De kobles i nye konstellationer og udnytter al den information, som omgiver os, til at give os optimal indsigt eller det bedste forslag til at træffe beslutninger - på det helt rigtige tidspunkt.

Forudsigelserne er baseret på analyser af markedstrends, samfundsudvikling og forskning, som foregår på IBM’s forskningslaboratorier rundt om i verden. De fem forudsigelser ved indgangen til 2014 er:

Klasseværelset kender hver elev
Individer, der får for lidt ud af deres skolegang og generelt får for lidt uddannelse, er et globalt problem. I fremtiden vil klasseværelset kunne kombinere data om testresultater, fremmøde og analyse af adfærd på digitale læringsplatforme. Herfra skabes en sofistikeret profil af hver elev, inklusive deres risiko for at falde bagud i forhold til klassens gennemsnit samt hvilke særlige områder, der volder dem problemer. På baggrund af analysen vil undervisningsmaterialet tilpasse sig til, hvordan eleven bedst kan hjælpes videre.

Lokalbutikkerne slår tilbage mod e-handel
I 2012 blev der solgt for mere en billion dollars i webbutikker verden over. I dag har webbutikker en fordel, når det gælder om at analysere brugeradfærd og tilpasse forretningen på baggrund af både valg og fravalg, mens den fysiske butik primært kan lave data-analyse på selve transaktionen. I fremtiden vil ekspedienter bruge mobile enheder til at engagere kunderne i fysiske butikker, ved at inddrage digitale elementer som eksempelvis online ønskelister og opdateringer fra sociale medier. Det vil gøre ekspedienten i stand til at se en mere nuanceret profil af kundens præferencer og give uovertruffen personlig service.

Læger bruger dit DNA til at gøre dig rask
Kræft er en kompleks sygdom og til trods for enorme fremskridt i forskning og behandling er antallet af nye kræfttilfælde på verdensplan steget med 10 procent siden 2008 og koster flere end otte millioner liv årligt. Men ved hjælp af gennembrud inden for genomforskning, kombineret med avanceret dataanalyse og kognitive systemer i skyen vil læger i fremtiden kunne få bud på, præcis hvilket sæt af medicinske behandlinger og stråling, der vil udgøre den mest effektive kur mod den specifikke patients kræftsygdom.

En digital livvagt beskytter din onlineidentitet
I dag har vi hver især massevis af digitale identiteter på flere og flere digitale platforme og enheder. Men sikkerhedsniveauet er voldsomt svingende. Hvert år rammes næsten 50.000 danskere - og 12 millioner amerikanere - af identitetstyveri.

Traditionelle sikkerhedsforanstaltninger som firewalls og passwords lever ikke op til de nye behov og har samtidig den indbyggede svaghed, at de kun forholder sig til kendte sikkerhedstrusler. Om fem år vil vi hver især kunne blive udstyret med vores egen digitale livvagt, der trænes til at fokusere på de mennesker og systemer, de er sat i verden for at beskytte. De kan lære ”sin” persons adfærd at kende, således at den kan skelne mellem normal og mistænkelig adfærd eksempelvis ved online handel.

Byen hjælper dig med at bo i den
Klogere byer vil hjælpe borgere ved i realtid at analysere, hvordan milliarder af samtidige hændelser og relaterede data påvirker de borgere, der bor i den. De vil forstå, hvad folk har brug for her og nu, hvad de kan lide og hvordan de bevæger sig rundt. Mobile enheder og sociale tjenester vil bringe borgerne tættere på byens beslutningstagere og sikre, at deres stemmer ikke kun bliver hørt på valgdagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078