23948sdkhjf

Telenor vil sætte vindmølle i toppen af mobilmast

Televirksomheden Telenor går med planer om at sætte en lille vertikal mølle i toppen af en telemast, så den kan forsyne mobilmasten med strøm.
Det skriver Computerworld.

Ud fra et ønske om, at få mere erfaring med vedvarende energi og undersøge om vindenergi kan forsyne mobilmasten med strøm, har Telenor ifølge mediet søgt om lov til at sætte den lille mølle op på en telemast i Lemvig Kommune.

Telenor har allerede opsat en lignende vindturbine på en mast i Vejle-området, men det er endnu for tidligt at fortælle noget om erfaringerne.

- Vi kan ikke fortælle noget om erfaringerne på nuværende tidspunkt, men ser selvfølgelig frem til at få noget erfaring med, hvad effekt og antal dage er i forskel på den geografiske placering og vindzoner 27 m/s vs. 24 m/s, forklarer netplanlægger Morten Skorstengaard fra Telenor til Computerworld.

Masten i Lemvig er 48 meter høj, og turbinen, der skal monteres på den, er 2,6 meter høj med et vindfang på 1,9 meter.

Televirksomheden har endnu ikke fået sit lille vindprojekt godkendt af Lemvig Kommune. Men bliver det godkendt, forventer Morten Skorstengaard, at vindmøllen kan bidrage med op til 70 procent af mastens energiforbrug. Det skriver Computerworld.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078