23948sdkhjf

Norsk eventyr slut for Cubic-Modulsystem

Tabet af en norsk kunde kan aflæses i 2012/2013-regnskabet hos den nordjyske producent af eltavler.
Cubic-Modulsystem omsatte for 294,0 mio. kr. i 2012/2013, og dermed var der tale om et fald på godt 60 mio. kr. sammenlignet med året før. Samtidig blev det til et markant fald i overskuddet før skat fra 44,5 mio. kr. til 23,9 mio. kr.

Tilbagegangen skyldes hovedsageligt, at en norsk kunde blev opkøbt af et amerikansk selskab i 2011 og efterfølgende flyttede sine aktiviteter ud af Norge.

- Vi kiggede på resten af vores marked deroppe. Vi gav det en chance, men kunne ikke få rentabilitet i det, siger direktør Jacob Møller Knudsen til Børsen.

Følger væksten rundt i verden
Udover tabet af den norske kunde forklarer Jacob Møller Knudsen til avisen, at den nordjyske virksomhed generelt er blevet ramt af udflytninger af produktion i de seneste år.

Det er dog en tendens, Cubic-Modulsystem har forsøgt at modarbejde gennem opstart af datterselskaber rundt omkring i verden. I 2008 åbnede man et datterselskab i Kina, og i 2013 blev det suppleret med et i Brasilien.

- Vi forsøger at løbe rundt i verden, hvor der er vækst. Derfor har vi en begrundet tro på, at vi kan skabe en god omsætning i Kina og Brasilien, siger direktøren til Børsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11