23948sdkhjf

DI: Skuffende start på året for industriproduktionen

Industriproduktionen gik kun marginalt frem ved årets start, og 2014 starter derfor på et lavere niveau end året før.
En stigning på 0,6 procent i den samlede industriproduktion giver anledning panderynker hos DI, der peger på, at industriproduktionen tabte momentum i løbet af 2013, der ellers viste positive takter.

- Det er en skuffende start på året, for den svage fremgang i januar kommer ovenpå en skidt afslutning på 2013 både for industrien og for økonomien som helhed, siger økonomisk konsulent i DI Mathias Secher.

Sammenlignes perioden november-januar således med august-oktober faldt industriproduktionen med 2,3 procent. Hos elektronikindustrien faldt produktionen med 1,8 procent i januar, mens de seneste tre måneder har budt på en marginal stigning på 0,1 procent.

- Med dagens (fredagens, red.) tal må vi desværre konstatere, at produktionen starter 2014 på et lavere niveau end den startede 2013. Sidste år så ellers længe ud til at byde på en tiltrængt fremgang i industriproduktionen, men meget er sat over styr de seneste tre måneder, siger Mathias Secher, der trods alt ser positivt på det indeværende år:

- Udsigterne for det kommende år er til gengæld lysere, end de var for et år siden. Der er kommet lidt mere gang i europæisk økonomi og fremgangen lader til at have bidt sig fast. Det er ikke nogen imponerende vækst, men den giver trods alt god grund til at tro på lidt bedre tider for industrien, som sælger en stor del af deres produkter i Europa, siger Mathias Secher

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064