23948sdkhjf

234 industrivirksomheder gik konkurs i 2014

Antallet af virksomheder, der måtte dreje nøglen om i dansk industri, faldt knap en fjerdedel i 2014.
16 industrivirksomheder måtte lukke og slukke i den sidste måned af 2014. Det er én færre end i samme måned 2013.

December-konkurserne bringer det samlede antal konkurser op på 234 inden for branchegrupperingen industri, råstofindvinding og forsyningsvirksomhed, som Danmarks Statistik har defineret. Det er 23,3 procent færre end i 2013, hvor 305 industrivirksomheder gik konkurs.

Dermed fremstår konkurs-nøgletallet som et lille lyspunkt i en ellers dyster horisont , hvor industriens fremtidsforventninger i december dykkede til kriseniveau.

- Det fald, vi har set i december, er positivt og tegner en forhåbning om, at udviklingen forbliver positiv i 2015, siger Michael Meineche, økonomisk konsulent hos DI, til Electronic Supply.

Fastholder optimismen
Han hæfter sig samtidig ved at industriproduktionen klarer sig godt, og gyder dermed olie på vandende i kølvandet på det konjunkturbarometer , Danmarks Statistik netop har udsendt.

- Produktionsforventningerne er mere positive end den samlede indikator. Og selvom de landede i minus i december, er der ikke noget, der tyder på, at virksomhederne vil stoppe med at producere i 2015, siger Michael Meineche.

- Det vi hører fra vores medlemmer er, at virksomhederne forventer fremgang i 2015, men nok ikke i de første par måneder, slutter han.

Med til historien hører, at antallet af konkurser af faldet fra toppen i 2010, hvor 441 industrivirksomheder gik konkurs, og at der dermed at foregået et udskilningsløb, hvor de mest usunde virksomheder er faldet bort.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094