23948sdkhjf

Stor Kina-ordre på vej til Aarhus-firma

10 millioner enheder. Så mange af IT-firmaet Nabtos løsninger overvejer en kinesisk kunde at købe.
Kinesisk interesse i danske Nabto. IT-firmaet der udvikler løsninger, som forbinder produkter som solceller eller biler med internettet og giver mulighed for at overvåge og tjekke produktet, har netop haft besøg af den kinesiske forretningsmand Ye Ting. Og det besøg kan betyde mange penge til det Aarhus-baserede firma. Det skriver Børsen.

Ifølge salgschef i Nabto, Karsten Viuf, har den
Nabtos løsninger
Nabtos løsninger kobler produkter, f.eks. din bil, til internettet og giver mulighed for at kommunikere direkte mellem to pc'er, mellem en pc og mobiltelefonen eller at kommunikere direkte med de stadig flere elektroniske apparater, der er koblet på nettet. Løsningerne kan bruges til eksempelvis at tjekke udvikling i en inverter på et solcelleanlæg eller efter fejl i en bil.
kinesiske forretningsmand givet udtryk for, at der kan komme en ordre på 10 millioner enheder. Med en pris på et par euro pr enhed plus 100.000 kroner for at sætte det hele i gang er der tale om en ganske betragtelig ordre til IT-firmaet.

Allerede salg i Kina
Salgschefen understreger dog, at intet er afgjort endnu:

- Nu må vi se. Frygten, for at Andon (den kinesiske kunde, red.) reelt bare vil kopiere vores software, er selvfølgelig også til stede, siger Karsten Viuf til Børsen og tilføjer:

- Men vores hitrate i verden er god. Selvom et direkte salg til Kina er nyt, får vi allerede licenspenge gennem vores partner derude. Så vi er optimistiske.

Ifølge Børsen har Ye Ting også været i Danmark for at se på nye opkøbsmuligheder. Disse kan følge efter sidste års kinesiske opkøb af højtalerproducenterne Libratone og Dynaudio samt vandteknologivirksomheden Aquaporin.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078