23948sdkhjf

Rekordår for Eltronic

Fornyet investeringslyst hos kunderne var med til at sikre den østjyske ingeniørvirksomhed den største omsætning nogensinde. Nye tiltag skal sikre yderligere vækst.
Eltronic løftede omsætningen til nye højder i 2013/2014-regnskabsåret.

- Selskabet har præsteret den største omsætning nogensinde med et solidt cash flow og har ved regnskabsårets afslutning betydelig positiv bankindestående, foruden væsentlige uudnyttede kreditramme, skriver ledelsen i 2013/2014-årsrapporten.

Nettoomsætning var hele 211 mio. kr., det var 54 mio. kr. mere end det foregående regnskabsår. Den store omsætningsvækst er større end aktivitetsstigningen i Eltronic, hvilket skyldes en række opgaver med stort materialeindhold, særligt inden for Green Energy, fremgår det af årsrapporten.

Fremgangen afspejler sig også i virksomhedens årsresultat, et overskud på 10,8 mio. kr. Året før havde Eltronic et underskud på -1,3 mio. kr.

Rider med på bølgen
- Vi kan mærke, at der bliver foretaget store investeringer i at øge produktivitet og konkurrenceevne hos vores kunder i fremstillingsindustrien, siger direktør Lars Jensen til Electronic Supply om den positive udvikling, som han ikke forventer vil stoppe lige med det samme:

- Det ser ud til at fortsætte på flere områder. Mange, specielt store danske virksomheder, ligger endnu mere udvikling i Danmark. Den bølge er vi med på, siger Lars Jensen.

For at holde fast i fremgangen har Eltronic foretaget organisatoriske ændringer, fået nye investorer i form af kapitalfonden SE Blue Equity og sat gang i en strategiproces, der skal styrke virksomheden yderligere. Endelig bliver der investeret på flere fronter.

Vælger udvidelser i Danmark
Investeringerne er blandt andet målrettet platforme med funktioner, der dels kan bygges sammen, dels genanvendes, så man ikke er tvunget til at starte fra nul hver gang.

- Det skal forbedre vores og kundernes konkurrenceevne. Tiltagene med platforme, der lettere kan skræddersyes, er dog stadig i opstartsfasen, og udviklingsarbejdet fortsætter i de kommende år. Det sker som et modstykke til outsourcing hos kunderne, forklarer Lars Jensen.

Outsourcing har Eltronic også selv fravalgt for nuværende. Således har flere udvidelser af anlæggene i Danmark allerede skabt rammerne for udvikling og vækst, så der er plads til, at de nuværende 160-170 ansatte kan blive til langt flere.

- Organisatorisk er vi ved at gøre plads til at lægge mere til de kommende år. Jeg tror på, at behovet er der, siger Eltronic-direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078