23948sdkhjf

Danish Aerotech får ordre fra Boeing

Karup-virksomheden bidrager til en omfattende cockpit-opgradering af NATO’s AWACS-flåde
Danish Aerotech udvider sit arbejde for NATO og partnerskabet med Boeing på baggrund af en kontrakt om produktion af komponenter til en større opgradering af cockpits i NATO’s flåde af Airborne Warning and Control System (AWACS) fly.

Danish Aerotech skal producere en række komponenter og dele, der indgår i opgraderingen og moderniseringen af flyelektronikken på AWACS-flyene, herunder indenfor kommunikation, navigation, overvågning og flykontrol (ATM). Boeing er hovedleverandør af opgraderingen, hvor man ved at gå fra et analogt til et moderne digitalt cockpit forbedrer flyenes ydeevne, gør systemerne mere driftssikre og driftsøkonomiske.

- Danish Aerotech er en konkurrencedygtig underleverandør, der leverer høj kvalitet, og som vi har samarbejdet med gennem mange år, siger Julie Praiss, som er vice president for Boeing Tactical Aircraft & Weapons Support.

- Vi ser frem til at samarbejde med Danish Aerotech og andre danske virksomheder omkring løsninger til Boeings mange forskellige platforme, tilføjer hun.

Danish Aerotech har tidligere samarbejdet med Boeing omkring opgraderingen af de elektroniske selvbeskyttelsessystemer til AWACS fly i både NATO, US Air Force og det franske forsvar. Danish Aerotech udfører vedligeholdelse af AWACS komponenter gennem NATO’s Support Agency, som har tildelt virksomheden “AWACS Outstanding Component Source of Repair” flere gange, senest I 2012.

Danish Aerotech har også produceret dele af affyringsramperne til Boeings Harpoon missil og har på baggrund af dette arbejde opnået status som ”gold-level” leverandør til Boeing.

- Vi er stolte over vores langvarige samarbejde med Boeing og NATO’s AWACS-program, siger Jan Jørgensen, som er CEO for Danish Aerotech.

- Vi arbejder løbende på at udvikle nye forretningsmuligheder og forretningsområder, og Boeing er en vigtig partner på det område, fortsætter han.

Aftalen kommer efter at Boeing i oktober 2014 annoncerede en ny samarbejdsaftale (MOU) med Danish Aerotech. Foruden samarbejdet på AWACS-området omfatter aftalen også muligheder indenfor vedligeholdelse, reparation og eftersyn af Boeing F/A-18 Super Hornet, hvis flyet bliver valgt som Danmarks fremtidige kampfly. Boeings øvrige partnere på området er blandt andet IFAD og Scandinavian Avionics.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109