23948sdkhjf

DI: 230.000 virksomheder mangler registrering

Kun 15.000 ud af 245.000 har registreret deres ejerforhold hos Erhvervsstyrelsen. Fristen udløber til sommer.
230.000 virksomheder mangler stadig at registrere sine ejerforhold, skriver DI. Der er dog stadig tid at løbe på.

Selvom det er virksomheden, der har pligten til at foretage registreringen, sker registreringen på baggrund af meddelelser til virksomheden fra de relevante ejere, og der gælder en overgangsordning for virksomheder stiftet før den 15. december 2014. Så virksomheden bryder ikke nødvendigvis nogle regler endnu, vurderer Lars Hammer-Jespersen, Chefkonsulent i DI for Erhvervsjura.

Deadline til sommer
Virksomhederne har frem til den 15. juni 2015 til at få registreret deres betydelige ejere. Det nye register er et resultat af selskabsloven fra 2009. Formålet er at øge gennemsigtigheden omkring ejerforholdene i danske virksomheder.

- Det er vigtigt at gøre virksomhederne opmærksom på den nye registreringspligt, da virksomhederne kan straffes for overtrædelse. Man skal huske, at registrering også skal foretages, selvom virksomheden ikke har nogen ”betydelige ejere”, forklarer Lars Hammer-Jespersen.

Virksomhederne, der skal registrere sig, er: Aktieselskaber, anpartsselskaber, iværksætterselskaber og partnerselskaber.

Erhvervsstyrelsen yder på deres hjemmeside hjælp og vejledning til, hvordan man registrerer betydelige ejere. Registrer dine betydelige ejere her

Kilde: DI - http://www.di.dk

Læs mere om: DI
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08