23948sdkhjf

Energiselskaber investerer 75 mio. i danske brændselsceller

TRE-FOR, Energi Fyn og Sydfyns Elforsyning går ind i udviklingen af fremtidens energi med en investering på 75 mio. i brændselscellevirksomheden IRD A/S.
Energiselskaberne TRE-FOR, Energi Fyn og Sydfyns Elforsyning går nu målrettet ind i udviklingen af ny energiteknologi. De investerer 75 mio. kr. i brændselscellevirksomheden IRD A/S. De tre selskaber erhverver i alt 60 % af den højteknologiske Svendborg-virksomhed, der er grundlagt af forskeren og erhvervsmanden Jørgen Lundsgaard. Efter mange års forskning og udvikling står virksomhedens 32 højtuddannede medarbejdere nu overfor at udnytte resultaterne på et hastigt voksende marked for ny energiteknologi.

- Vi vil gerne være med til at fremme dansk energiteknologi, specielt hvor vi også kan se en miljømæssig gevinst, fx CO2-reduktion, siger administrerende direktør, Knud Steen Larsen fra TRE-FOR, og fortsætter:

- Vi ser udviklingen af brændselsceller som et stort skridt i den rigtige retning mod fremtidens energikilde.
Igennem IRD kan vi medvirke til det kommercielle gennembrud. Dermed er investeringen i IRD af såvel strategisk som finansiel karakter.

Administrerende direktør hos IRD A/S, Morten Riis, er meget tilfreds med den nye aktionærsammensætning:

- Vi står nu godt rustet - ikke kun finansielt - men også med en godt funderet ejerkreds, der forstår energibranchen og dermed bliver et stort aktiv for virksomhedens kommercielle fase.

Kilde: TRE-FOR - http://www.tre-for.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126