23948sdkhjf

Store Develco-forventninger

Stigende efterspørgsel og nye projekter i pipelinen i Develcos arbejde med internetforbundne produkter.
Troen på Internet of Things (IoT) er stor i det Aarhus-baserede udviklingshus Develco.

I dag er cirka 80 procent af Develcos forretning relateret til IOT, og efterspørgslen er stigende, oplyser Ole Rudkilde, administrerende direktør i Develco, til Electronic Supply.

Særligt forventer Develco-direktøren, at standarden Zigbee vil stå stærkt indenfor Industrial Internet of Things (IIOT) og intelligent energimåling. Områder hvor udviklingshuset forventer stor vækst:

- Af ZigBee-projekter er vi eksempelvis ved at produktmodne en intelligent løsning til bleer, vi laver sammen med Sumo Care. Vi er også i gang med nogle større projekter inden for IIoT forsyningsovervågning til den offentlige sektor, fortæller Ole Rudkilde.

Ingen præferencer
- Baseret på en nøgtern cost-benefit analyse vil udviklingen af intelligente løsninger og valget af trådløse teknologier afhænge af den økonomiske gevinst, der er forbundet med indførelsen, siger Ole Rudkilde, om udviklingshusets arbejde med ZigBee-standarden og uddyber, at han ser en styrke standardens sikkerhed, hvilket er en væsentlig faktor i industriproduktion.

Develco har arbejdet med ZigBee i 10 år, men Ole Rudkilde understreger, at valget af trådløs teknologi afhænger af en samlet vurdering af kravene til funktionalitet, sikkerhed, fleksibilitet og omkostninger. Resultatet af en sådan analyse kan føre til, at en anden trådløs løsning er mere hensigtsmæssig i en given udviklingsopgave.

Zigbee blev i 2014 brugt i 425 mio. enheder, og i henhold til en generel prognose fra ABI Research vil der i 2019 være tale om 2.1 mia. enheder.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094